In Zuid-Korea zijn er onlangs tienduizenden televisies van het gerenomeerde LG overhit geraakt. Het probleem werd veroorzaakt door er een defect aan een stroombeperkend onderdeel wat volgens de fabrikant na verloop van tijd niet meer naar behoren werkt.

Het zou gaan om een klein defect wat toch een grote invloed heeft op de werking van hun serie OLED-televisies. Door het mankement aan de component ontstonden er grote stromen binnenin wat op zijn buurt dan weer zorgde voor veel te hoge temperaturen.

Het probleem van de OLED-televisies situeert zich vooral in Zuid-Korea. In onze regio zou het normaal gezien niet mogen voorkomen. Het gaat om televisies die gefabriceerd zijn tussen februari 2016 en september 2019.

Maar gelukkig blijft LG niet bij de pakken zitten want ze organiseren een massale terugroepactie waarbij ze de consument oproepen om hun tv te laten repareren van zodra ze dit probleem ervaren. Naar schatting zouden er in totaal 22.000 tot 60.000 toestellen getroffen zijn. Het enige wat er hoeft te gebeuren is de voedingsmodule veranderen waardoor het probleem onmiddellijk opgelost zou zijn.

Heb jij toevallig een OLED-tv van LG in huis? Dan hoef je nog niet direct het ergste te denken want het zou enkel en alleen gaan om tv’s die verkocht zijn in Zuid-Korea.

Verkooppunten van het merk lg