CES 2018 is officieel van start gegaan op zondag, daarom heeft Panasonic voorafgaand op haar CES persconferentie van maandag een tipje van de sluier opgelicht. Zo krijgen we nu al een zicht op de eerste Panasonic 2018 AV-producten. Vergeleken met de vorige jaren en andere tv-merken bood Panasonic tijdens CES 2017 weinig nieuwtjes aan. De Japanse tv-gigant had bescheiden slechts één OLED TV, enkele 4K Blu-ray-spelers en de Technics SL-1200GR draaitafel aangekondigd. Maar nu heeft Panasonic terug de smaak te pakken en communiceert het volop over nieuwigheden met een zeer verrassend resultaat. Ja, want er worden nu heel wat nieuwe OLED-tv’s (en drie 4K Blu-ray-spelers ) verwacht in 2018. De FZ800- en FZ950-serie, die verkrijgbaar zijn in 55- en 65-inch-formaten, omvatten het 2018 OLED-aanbod van Panasonic naast het 77-inch EZ1000-model van vorig jaar.
De modellen Z950 (TX-55FZ950 en TX-65FZ950) en FZ800 (TX-55FZ800 en TX-65FZ800) zijn voorzien van nieuwe OLED-panelen, die mogelijk op concurrerende 2018 OLED-modellen kunnen worden gebruikt, evenals de nieuwste generatie van de eigen HCX-processor van Panasonic.
De TX-77EZ1000 TV – afgelopen september op IFA gelanceerd – zal ook dit jaar leverbaar blijven.
De grootste verandering van de HCX-processor is de introductie van ‘Dynamic LUT’ (of ‘Dynamic Look-up Table’). Een LUT, die in wezen een tabel met getallen is die een afbeelding maakt en corrigeert (of dat nu in termen van verzadiging, helderheid en contrast is – of alle drie), wordt meestal één keer gefixeerd en toegepast op de inhoudsbron.
Dat proces dynamisch maken, betekent echter dat de afbeelding elke milliseconde wordt geanalyseerd om de meest optimale LUT te selecteren op basis van scène per scène, afhankelijk van de helderheid. Waarom? Om beeldverbeteringen te brengen – vooral naar scènes met helderheid in het midden. Omdat HDR dynamische metadata (zoals Dolby Vision en HDR10 + ) moet afgespeeld worden, is Panasonic van mening dat dit niveau van verwerking noodzakelijk is geworden.
Verder heeft Panasonic aangekondigd dat zijn EZ1000 TV de referentie-TV is voor post-productiebedrijven Technicolor en Deluxe. Iets om trots over te zijn.

Verkooppunten van het merk panasonic