We lieten het eerder in februari al aan jullie weten in dit bericht dat 9 maart een wel heel speciale dag zou worden voor Sonos. Waarom precies? Daar konden we jullie toen nog geen eenduidig antwoord op geven maar eindelijk is ‘le moment suprême’ daar: Sonos onthuld hun nieuwste product: de Sonos Roam.

Sonos Roam

Het is naar eigen zeggen Sonos’ slimste en meest veelzijdige speaker die ongelofelijk klinkt voor zijn formaat. Bovendien is de Roam makkelijk te installeren en bedienen. Het biedt innovatie in een premium, lichtgewicht en duurzaam design.

Dit model kan zowel thuis als via wifi worden verbonden met het Sonos-ecosysteem. Daarnaast schakelt het automatisch over naar bluetooth als je de deur uitgaat. Handig toch? De Roam heeft een gewicht van slechts 450 gram. Dat maakt dat deze smart speaker ultradraagbaar is: ideaal voor onderweg, in de trein, in de auto, … Waar je ook gaat of staat, neem je favoriete muziek overal mee naartoe.

“We hebben Roam gebouwd om klanten een manier te bieden om de Sonos-beleving overal mee naartoe te nemen.”

Dit is niet alleen onze slimste en meest veelzijdige speaker, maar ook de meest betaalbare. Roam geeft miljoenen nieuwe gebruikers de gelegenheid om een begin te maken met een Sonos-systeem. Aldus Patrick Spence, CEO bij Sonos.

Maar daar stopt het zeker en vast niet bij de Roam. Zo kan je bijvoorbeeld met de nieuwe functie ‘Sound Swap’ de play of pauze-knop op de speaker vasthouden om de muziek over te schakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je Sonos-systeem thuis. Muziek ‘verplaatsen’ van de ene kamer naar de andere? Nog gemakkelijker dankzij Sonos.

Roam werkt met meer dan 100 streamingdiensten waaronder Sonos Radio en kan eenvoudig worden bediend met de Sonos-app, je stem (via de Google Assistent), Apple AirPlay 2 of rechtstreeks vanaf je favoriete streamingdiensten en -apps als Spotify.

De nauwkeurig ontworpen akoestische architectuur produceert een rijk en gedetailleerd geluid dat net zo helder, diep en vol klinkt als je zou verwachten van een grotere speaker. Automatische Trueplay-tuning is ook beschikbaar als er wordt gestreamd via bluetooth. Staand of liggend, dit model weet er ongetwijfeld wel ‘muzikale raad’ mee!

Lees ook


SonosWat staat er 9 maart op de planning voor Sonos?

 


 

Welke afwerking je ook kiest: Shadow Black of Lunar White? Dankzij de driehoekige vorm en het zachte profiel pak je hem makkelijk vast en staat ie mooi in elk interieur. De speaker combineert elegantie met duurzaamheid. Verder deze ie stofbestendig en volledig waterdicht volgens de IP67-rating. Roam is klaar voor elk avontuur met een continue afspeeltijd tot wel 10 uur bij één lading. Bovendien behoudt de batterij 10 dagen zijn lading als de speaker niet wordt gebruikt.

De Sonos Roam zal verkrijgbaar worden vanaf 20 april. Nog even afwachten dus! En de adviesprijs? Die ligt vast op een schappelijke 179,- euro. Nog meer leuks ontdekken? Dat doe je hier.

Verkooppunten van het merk sonos