Les Cinémas Pathé Gaumont en Samsung kondigen de opening aan van de eerste filmzaal in Frankrijk met een Onyx Cinema ledscherm van Samsung in de bioscoop Pathé Beaugrenelle (Parijs). De innovatie brengt de beeldkwaliteit van de ledtechnologie naar het grote scherm en belooft de bezoekers een uitzonderlijke filmervaring.

In Europa konden liefhebbers van een scherm zonder projector al een bezoekje brengen aan de Onyx Cinema ledschermen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Vanaf nu staat Frankrijk bij op het lijstje.

De samenwerking met Samsung maakt deel uit van de strategie van Les Cinémas Pathé Gaumont om de best mogelijke filmervaring te bieden. “Les Cinémas Pathé Gaumont, grensverleggend op het gebied van nieuwe technologieën en innovatie, tracht zijn publiek altijd de beste ervaringen te bieden. We zijn er trots op te kunnen uitpakken met het eerste Onyx Cinema ledscherm van Samsung in Frankrijk, hier bij Pathé Beaugrenelle. In maart plannen we de opening van een tweede zaal in Pathé Bellecour in Lyon”, aldus Jacques Durand, Directeur Innovatie bij Pathé Gaumont.

De zaal met 172 zitplaatsen van Pathé Beaugrenelle is uitgerust met een Onyx Cinema ledscherm van 10 meter breed.

“We zijn verheugd over de Franse première van onze Onyx Cinema ledtechnologie in samenwerking met Les Cinémas Pathé Gaumont”, zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “Les Cinémas Pathé Gaumont wil, net als wij, de toeschouwer een ongeëvenaarde visuele ervaring bieden. We zijn er trots op dat we de cinema samen een nieuw tijdperk kunnen binnenleiden.”

Onyx Cinema LED van Samsung: de nieuwste technologische innovatie voor de bioscoop
Bioscopen zijn tegenwoordig uitnodigende culturele ruimtes. Naast filmvertoningen vinden er ook andere evenementen plaats zoals conferenties, privé-evenementen van bedrijven, concerten of zelfs toernooien van  videogames. Het Onyx Cinema ledscherm van Samsung, gebaseerd op de ledtechnologie, biedt de nodige veelzijdigheid om het aanbod te diversifiëren en behoudt zijn parameters, ongeacht de vertoonde inhoud. Zo blijft het onder alle lichtomstandigheden bruikbaar, zonder dat de visuele kwaliteit van het beeld verandert.

Verkooppunten van het merk samsung