Sonos heeft nu een firmware-update uitgebracht voor de Sonos Arc waarbij er ondersteuning wordt geboden voor multikanaals PCM-audio. Zo wordt het nog gemakkelijker om te genieten van een hoog kwalitatief surroundgeluid dat kan komen vanuit verschillende bronnen.

De Sonos Arc, een soundbar om ‘u’ tegen te zeggen. Dat was onze conclusie na het reviewen van dit prachtige apparaat. De Arc is al een hele poos op de markt en wordt nog steeds warm onthaald door het grote publiek, toch zeker als we mogen uitgaan van online recensies die alleen maar vol lof zijn.

Maar als er toch één ‘nadeel’ of minpuntje genoemd moest worden, dan kwam regelmatig het ontbreken van multikanaals PCM-audio naar boven. Gelukkig is Sonos niet bij de pakken blijven zitten en zijn ze aan de slag gegaan om te kijken hoe ze dat konden integreren in hun bestaande soundbar.

En dat doe de gerenommeerde audiofabrikant met de uitrol van hun nieuwste softwareversie 12.2 waarmee het mogelijk wordt gemaakt om het audiosignaal ongecomprimeerd door te sturen in PCM-formaat. Voorwaarde is wel dat de aangesloten televisie ondersteuning biedt voor HDMI eARC.

Wil je graag meer weten over deze update of de Sonos Arc zelf? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Sonos.

Of ben je benieuwd naar onze mening over de Sonos Arc? Je ontdekt er alles over in onderstaande video of in onze review.

Verkooppunten van het merk sonos