De Sonus faber Maxima Amator, dat is het volledig nagelnieuw ontwikkelde topmodel uit de Sonus faber Heritage Collection. Ontworpen met een knipoog naar het verleden, maar toch ook weer helemaal nieuw. De Maxima Amator is het derde lid van deze productserie en tegelijkertijd de eerste vloerstaande luidspreker binnen deze lijn.

“Completely Made in Italy, Maxima Amator is a project started many years ago and abandoned because considered impossible. Today, we achieve that dream: a two-way floor stander concept applied to a solid wood cabinet.”

Klasse en perfectie, twee kernwoorden die volgens de Italiaanse luidsprekerconstructeur het best passen bij dit model. De vloerstaander is opgetrokken uit het allerbeste hout in combinatie met leer en marmer. Een meestwerk met een adembenemend uiterlijk en we kunnen Sonus faber geen ongelijk geven, kijk zelf maar.

De ontwerpers hebben bewust geopteerd voor een tweeweg ontwerp. Dit biedt als voordeel dat er minder drivers nodig zijn én dat de cross-overfilter eenvoudiger kan opgezet worden. Het resultaat? Winst, zowel op technisch als op gebied van de geluidsweergave.

Zo loopt bijvoorbeeld het frequentiegebied van 35 Hz tot 35 kHz bij een cross-overfrequentie van 2,1 kHz. De gevoeligheid bedraagt 88 dB met 2,83 Volt per meter. De Maxima Amator van Sonus faber heeft een impedantie van 4 Ohm en is voorzien van een 28 millimeter tweeter die eerder ook al gebruikt werd in andere leden van de Heritage-productlijn.

Met zijn gewicht van 38 kg en afmetingen van 112 x 30 x 35 cm is dit tweeweg model een ‘potige’ luidspreker van Sonus faber die een mooie aanvulling is binnen de Heritage Collection van deze gerenommeerde audiofabrikant.

Het is nog niet duidelijk voor welke adviesprijs de Maxima Amator leverbaar zou worden, wat we jullie wel al kunnen mee geven is dat ie beschikbaar zal worden gesteld in een walnoot afwerking.

Als je graag meer wilt te weten komen over hoe deze luidspreker precies tot stand is gekomen, dan is een bezoekje aan de website van Sonus faber zeker de moeite waard.

Verkooppunten van het merk sonus-faber