Sony heeft zojuist haar nieuwe BRAVIA XR TV line-up voor 2023 aangekondigd, met vier nieuwe modellen die uitgerust zijn met de Cognitive Processor XR voor de ultieme home entertainment-ervaring. De modellen in de BRAVIA XR range zijn de X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED en A80L OLED. Elk model biedt features aan die garant staan voor een meeslepende kijkervaring, inclusief de nieuwe XR Clear Image-technologie die de beeldkwaliteit optimaliseert met betere ruisreductie en helderheid in beweging, waardoor beelden nog levendiger worden.

Naast de verbeterde beeldkwaliteit bieden alle modellen Acoustic Center Sync voor een beter geluid. Alle modellen werken goed samen met Sony soundbars voor 360 Spatial Sound Mapping. Het topmodel, de X95L, heeft zelfs Acoustic Multi-Audio+TM voor een geluidsbeleving die perfect aansluit bij het beeld. De A95L en A80L modellen hebben Acoustic Surface Audio, waarmee actuatoren het hele scherm doen vibreren om het geluid over het volledige scherm te verspreiden.

“De nieuwe BRAVIA XR TV’s van Sony zijn gemaakt om te entertainen – of je nu een sportliefhebber, filmfan of gamer bent, BRAVIA is de beste keuze. De nieuwe modellen zijn compromisloos in het realiseren van onze visie en brengen tientallen jaren van Sony’s expertise in de TV-, film- en gamingindustrie samen.”

Aldus Masashi Takiguchi van de Home Entertainment en Sound-divisie bij Sony Europe. Gamers kunnen genieten van exclusieve functies voor de PlayStation 5, waaronder Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode voor een optimale beeldkwaliteit tijdens het gamen en streamen. Daarnaast is er een eenvoudig te gebruiken Game Menu beschikbaar waarmee gamers hun instellingen naar wens kunnen aanpassen, zoals het in- of uitschakelen van VRR of Motion Blur Reduction. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de grootte van bepaalde ‘schermen’ aan te passen met de Screen Size-functie.

Naast de verbeteringen in functionaliteit en prestaties blijft Sony ook haar toewijding tonen aan het verminderen van plasticgebruik door middel van haar Road to Zero-initiatief. De nieuwe Eco Dashboard, die op alle 2023 modellen is inbegrepen, maakt het voor gebruikers gemakkelijk om energiebesparende voorkeuren en instellingen aan te passen.

De nieuwe tool van Sony maakt het personaliseren van de kanaalvolgorde op de tv veel eenvoudiger. Wanneer je de app downloadt op een Android-telefoon, kan je de volgorde van de kanalen bekijken en wijzigen door ze gewoon te verslepen of door het kanaal te zoeken en het gewenste nummer in te voeren.

De beschikbaarheid en prijzen zullen later in 2023 aangekondigd worden. Ben je op zoek naar meer informatie over de nieuwe Sony-televisiemodellen? Dan is de aankondigingsvideo van Sony niet te missen.

Verkooppunten van het merk sony