Vier luidsprekers die klinken als twaalf? En of het kan. De Sony HT-A9 is hier het perfecte voorbeeld van. Dit dankzij de implementatie van een 360° Spatial Sound. Laten we niet langer wachten en gewoon deze vier kanjers verder onder de loep nemen.

Sony HT-A9

Met de lancering van de HT-A9 produceert Sony een audiosysteem om ‘u’ tegen te zeggen. Dankzij de implementatie van onder andere 360° Spatial Sound en daarnaast ook nog eens Sound Field Optimization, verkrijg je een fabuleus geluid. En als dat nog niet genoeg is. De HT-A9 biedt verder nog eens ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X.

Sony HT-A9De 360° Spatial Sound zorgt er als het ware voor dat je de actie beleeft alsof je er middenin zit. Samen met de Sound Field Optimization wordt de relatieve hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Daaropvolgend smelt het systeem de geluidsgolven samen en kan jij genieten van de 360°-sound. Geweldig toch?

Niet alleen de technologie, maar ook de vorm zorgen voor een knap staaltje audio. Zo is de rechthoekige X-Balanced speaker unit in de HT-A9 geïmplementeerd. Dit zorgt ervoor dat het diafragmagebied gemaximaliseerd wordt. Zo kan jij genieten van rijkere bassen waarbij het geluidsveld ‘intact blijft’. Mede dankzij uiteraard de nieuwe Wide Directivity woofer. Samen zorgen deze twee technieken voor ‘overhead audio’. Hiermee wordt bedoeld dat het geluid op het plafond weerkaatst wordt. Klaar voor een geweldige audio-ervaring.

Sony HT-A9Voor nog meer bas, kan je zelfs opteren voor een optionele subwoofer. Er zijn twee modellen ontworpen om diepere bassen en meer stemhelderheid naar voren te brengen. De SA-SW5 levert 300 Watt aan diepe, rijke bassen en heeft een driver van 180 mm met passieve radiator. De SA-SW3 daarentegen levert 200 Watt dankzij een compacte basreflex-subwoofer met een driver van 160 millimeter.

Daarnaast heb je met de HT-A9 ook toegang tot muziekdiensten zoals Spotify. Verder is het mogelijk om muziek te streamen via Chromecast of Apple Airplay 2. Dit dankzij de eenvoudige koppeling via Bluetooth of Wi-Fi. Bedienen kan ook heel snel en gemakkelijk via je Google Assistant of Amazon Alexa. Wat een luxe.

Lees ook


Sony HT-A7000Geluid van alle richtingen met de Sony HT-A7000

 


 

De Sony HT-A9 is vanaf september 2021 verkrijgbaar voor 1.800 euro. Voor de optionele subwoofer SA-SW5 betaal je 800 euro. Voor de andere, de SW-SW3, betaal je 500 euro. Nog meer weten over deze surround-speakers? Breng dan eens een bezoekje aan de website van Sony.

Verkooppunten van het merk sony