Vorige maand vierde Audio-Technica, de welbekende transducerfabrikant uit Japan, 60 jaar analoge audio. Hideo Matsushita startte met het bedrijf 60 jaar geleden, beginnende met de AT-1 cartridge. Hij werd geïnspireerd door de diepe emoties die ‘ontstonden’ bij vinyl luistersessies. Matsushita organiseerde deze ten tijde van zijn ambtstermijn in het Bridgestone Museum of Arts (Tokio). De man was vastbesloten om meer mensen te laten kennismaken met de warmte van analoog luisteren. Maar hoe richtte Hideo Matsushita Audio-Technica op en wat waren de eerste grote successen?

In een klein appartement in Shinjuku richtte hij Audio-Technica op. Origineel begon Hideo met de ontwikkeling van phono-cartridges. De AT-1 en AT-3 waren zijn eerste twee producten die erg enthousiast werden onthaald door het grote publiek. Hierdoor kon het bedrijf verder uitbreiden. De oprichter opende een groter hoofdkantoor in Machida waar Audio-Technica, tot op de dag van vandaag, nog steeds actief is.

“Het is een eer om miljoenen mensen over de hele wereld een hoogwaardige audio-ervaring te bieden. Wat begint als een eenvoudige trilling of een subtiele beweging, resulteert in een emotionele band.”

Ongeacht of je nu diep naar een album luistert of je stem deelt met de wereld. Aldus Audio-Technica. 17 april 2022. Dag op dag, 60 jaar geleden, creëerde Hideo Matsushita zijn eerste phono-cartridge. Een perfecte reden voor Audio-Technica om zijn toewijding naar analoog opnieuw te bevestigen. Het welbekende audiobedrijf ziet analoog als een plezier en hommage aan audio die niet wijzigt. Ondanks de snelle veranderingen door de geschiedenis heen.

In 1974 ging Audio-Technica, naast hun cartridges, een stapje verder door het produceren van hoofdtelefoons en microfoons. Hoe elk proces van start ging? Ongetwijfeld met een hoogwaardige transducer die gericht is op het leveren van een puur én natuurlijk geluid. De kern van elk product is de kunst van analoog. Een ‘delicate trilling’ die wordt omgezet in een geluid waar wij urenlang van kunnen genieten? Dat is waar het allemaal om draait.

Zoon van Hideo, Kazuo Matsushita, werd president in 1993. Het bedrijf bleef verder uitbreiden. Over de hele wereld opende nieuwe kantoren. Iconische producten zoals de moderne VM-serie cartridges, ATH-M50x-hoofdtelefoon en de AT2020-microfoon werden ‘geboren’.

Anno 2022 maakt Audio-Technica integraal deel uit van de audio-industrie met producten die worden gebruikt op diverse plaatsen. Gaande van wereldwijde evenementen, op het scherm, in studio’s tot bij de mensen thuis. De constante doorheen het volledige assortiment? De filosofie van Audio-Technica: audio voor iedereen. Op die manier kunnen toekomstige generaties het plezier van analoog blijven ervaren. Audio-Technica voegt er aan toe dat een reeks evenementen georganiseerd zullen worden over de hele wereld naar aanleiding van het 60-jarig jubileum.

Verkooppunten van het merk audio-technica