Volgende week zaterdag 30 en zondag 31 oktober: twee data die ondertussen (hopelijk) al in jouw agenda staan aangestipt. Inderdaad, het Dutch Audio Event gaat weer van start. Zoals we eerder al lieten weten, zullen verschillende exposanten de ‘revue’ passeren. De afgelopen weken zetten we al heel wat merken, importeurs en distributeurs in de ‘spotlight’ zoals bijvoorbeeld Chord Electronics, Joenit, Daudio, Fine Sounds Benelux en Linn. Deze week is het de beurt aan AudioTweaks. Zij lieten ons weten dat onder andere Diretta, SPEC, Pachanko Labs en Fyne speakers terug te vinden zullen zijn in ruimte 116. Klinkt alvast als een mooi én harmonieus geheel.

Maar waar zullen ze nu heel concreet mee uitpakken? Wel, je zal er een complete set-up terugvinden voor digitale muziekweergave door middel van het Diretta streamingprotocol. Deze laatste is overigens een doorbraak in de manier waarop het digitale signaal wordt getransporteerd. Met behulp van Diretta worden de ‘datapakketjes’ in een constante snelheid en met een constante grootte vervoerd van ‘A’ naar ‘B’.

Diretta moet gezien worden als een protocol waarbij je een HOST nodig hebt en een TARGET. De host verstuurt de datapakketjes en de Target ontvangt ze en stuurt deze op zijn beurt door naar een DAC. Je computer of een muziekserver kan de functie hebben van HOST.

Lees ook


Dutch Audio Event 2021Klaar voor het Dutch Audio Event 2021 op 30 en 31 oktober?

 


 

AudioTweaks laat weten dat de SPEC RMP-UB1 inmiddels als High End Target verkrijgbaar is. Maar ook zijn er al eenvoudigere en goedkopere oplossingen die een geweldig resultaat laten horen. Denk daarbij maar aan de Diretta Piccolo USB Bridge.

Zelfs in het High End segment zijn er al streamers leverbaar met geïntegreerde DAC van het Japanse Sforzato. Het klankmatige voordeel is zeer groot. Dankzij het Diretta protocol en de juiste hardware kan je genieten van meer rust in de muziek, het beeld wordt daarbij groter, gedetailleerder, transparanter en nog belangrijker: je ervaart een sterkere betrokkenheid bij de muziek. Klinkt veelbelovend.

Maar, er is excellent nieuws want jij kan dit alles ervaren in kamer 116. Uiteraard, hoe kan het het ook anders, met de versterkers van SPEC. Als speakers zullen ze de Fyne F1.12 en Tobian 15HC gebruiken. Allen uitkijken daarnaar!

‘Ready to catch’ AudioTweaks, playing in room 116? Bestel dan nu al je tickets voor deze niet te missen audioshow in het Koningshof van Veldhoven.

Verkooppunten van het merk fyne-audio