Hegel, het audiomerk met Noorse ‘routs’, introduceert een leuke, gloednieuwe ‘feature’ voor twee van hun producten. Zowel de H120 als H190 geïntegreerde versterker is vanaf nu Roon Ready. Het werd eerder al duidelijk dat Hegel bezig was om de H120 en H190 te certificeren voor Roon maar nu is het dus officieel. Tot grote vreugde van mening muziekliefhebbers, audiofielen, … Benieuwd hoe jij kan ‘profiteren’ van de talloze voordelen die Roon jou te bieden heeft?

Bij Hegel weten ze als geen ander dat een ingewikkelde hifi component niet altijd even optimaal wordt gebruikt. Daarom hebben de ‘Noorse ontwikkelaars’ zich voorgenomen om hun sfeervolle belevingsproducten zodanig te ontwikkelen dat elke muziekliefhebber ermee overweg kan. Van jong tot oud. Van techneut tot digibeet. Het ‘muzikale bewijs’? Dat wordt geleverd door hun fraaie portfolio maar in het bijzonder door hun Hegel H120 en H190 geïntegreerde versterkers.

Er kan onder andere muziek gestreamd worden in een perfecte geluidskwaliteit via Spotify Connect of elke andere online streamingdienst. Met inbegrip van ondersteuning voor Apple AirPlay? Check, dubbel check. ‘Bitperfect’ streamen in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit kan vanaf een NAS, mediaserver of pc dankzij UPnP DLNA.

Lees ook


Roon 1.8Roon 1.8 Fall 2021: dé release is er!

 


 

Nu wordt aan dat lijstje toegevoegd: Roon. Hét gebruiksvriendelijke platform waarin alles is geïntegreerd. Om te genieten van een compatibiliteit met Roon is er slechts 1 eenvoudige firmware update nodig die overigens volledig gratis is. Als dat geen goed nieuws is? Na een upgrade zal het desbetreffende apparaat dus opgenomen kunnen worden in het ecosysteem van Roon Labs.

Maar dat is niet alles want Hegel heeft voor de rest nog een aantal andere veranderingen aangebracht. Zo reikt het ‘H120 volume’ van 0 tot en met 100. Daarnaast ben je als eigenaar in de mogelijkheid om het maximale volumeniveau te wijzigen. Verder is het opstartvolume gewijzigd naar maximaal opstartvolume. De versterker start op het laatst gebruikte volume of op het maximale opstartvolume. Ook goed om te vermelden is dat het display een melding geeft wanneer het apparaat naar stand-by gaat.

Benieuwd hoe je de upgrade moet uitvoeren op jouw geïntegreerde versterker? Op de website van Hegel vind je alle nodige informatie.

Verkooppunten van het merk hegel