Vanaf mei dit jaar zal Sonos geen software-updates meer aanbieden voor hun eerste generatie producten. Het Amerikaanse bedrijf kan naar eigen zeggen niet anders omdat die hardware net iets te oud zou zijn om nog goed te kunnen integreren met andere producten uit het Sonos ecosysteem.

Maar geen nood, de producten zullen zeker en vast nog blijven werken. Ze zullen enkel geen extra functionaliteiten meer krijgen. Meer bepaald gaat het om een aantal specifieke apparaten, hieronder een lijstje.

  • Connect en Connect Amp
  • Bridge
  • Play:5 (Gen 1)
  • Zone Players
  • CR200

Eerder had Sonos ook al oude producten uitgefaseerd. Toen ging het meer bepaald over de CR100 en de Sonos Dock.

Volgens het Amerikaanse Sonos is dit vooral te wijten aan de vooruitgang van de technologie die zich in sneltempo verder ontwikkeld. Maar ze zijn daarnaast ook wel trots dat hun producten een enorm lange levensduur hebben en dat muziekliefhebbers er van blijven genieten. Ze stellen zelfs dat 92 procent van hun apparaten nog steeds in gebruik zijn. Maar op dit moment zijn ze echt genoodzaakt om om hun continue updates stop te zetten van hun iets oudere producten door het bereiken van de technische limiet.

Weet je niet goed wat je nu moet doen met als je een product in huis hebt dat in bovenstaand lijstje staat? Surf dan even naar de Community website van Sonos, daar staat alles nog eens duidelijk uitgelegd.

Verkooppunten van het merk sonos