Sennheiser maakte er geen geheim van dat hun MOMENTUM 4 Wireless er zat aan te komen. In een kort persbericht lieten ze iedereen alvast kennismaken met enkele ‘highlights’. Meer daarover lees je in dit nieuwsbericht. Maar nu is het officieel: alle informatie omtrent de MOMENTUM 4 Wireless wordt ‘uit de doeken’ gedaan. Sennheiser spreekt over een perfecte balans tussen een superieur geluid en een uitzonderlijk comfort. Benieuwd wat dit exemplaar allemaal ‘herbergt’?

Sennheiser MOMENTUM 4De nieuwe MOMENTUM 4 Wireless legt de lat nog maar een keer hoger. Deze telg levert de beste geluidskwaliteit in zijn klasse met geavanceerde Adaptive Noise Cancellation en een uitzonderlijk comfort. Aldus Sennheiser. Er wordt uitgepakt met features zoals een Transparency Mode, ingebouwde equalizer en nieuwe Sound Personalization functie. Met die laatste kan jij als consument luisteren op jouw ‘eigen manier’.

De producent van belevingsproducten benadrukt dat hun MOMENTUM portfolio de norm blijft voor verfijnd luisteren dankzij superieur geluid. Er wordt gesproken over slimme, intuïtieve functies die elke interactie beter maken. Een voortreffelijke batterijduur tot wel 60 uur? Dat zeker!

“De MOMENTUM 4 Wireless levert de Signature Sound van Sennheiser die alles in zijn klasse overtreft – en laat gebruikers als nooit tevoren van hun muziek genieten.”

Sennheiser MOMENTUM 4Onder de behuizing is een zogenaamd ‘akoestisch systeem’ toegevoegd dat geïnspireerd is door audiofielen. Het wordt aangedreven door een 42 mm transducer. Daardoor biedt de MOMENTUM 4 Wireless naar eigen zeggen een briljante dynamiek, helderheid en muzikaliteit. Met de niet te missen Adaptive Noise Cancellation van de nieuwe generatie worden gebruikers volledig ondergedompeld tijdens het luisteren. Elk detail wordt hoorbaar, zelfs in lawaaierige omgevingen.

Omgekeerd, wanneer een belangstellende met andere mensen moet praten, of omgevingsgeluiden wil horen zonder hun MOMENTUM 4 Wireless af te nemen, laat de veelzijdige Transparency Mode hen met één druk op de knop geluiden van buitenaf horen. Wil je het geluid nog verder ‘finetunen’ op basis van je persoonlijke voorkeuren? Dan is de Smart Control app van Sennheiser altijd binnen handbereik (op voorwaarde dat je een smart device in de buurt hebt). De applicatie maakt het eenvoudig om het geluid aan te passen met de ingebouwde equalizer, sound modes en Sound Personalization functie.

“Met de MOMENTUM 4 Wireless is elke interactie moeiteloos. Telefoontjes en interactie met een spraakassistent verlopen ongelooflijk natuurlijk en storingsvrij dankzij een geavanceerde 2×2 digitale beamforming-microfoonopstelling en automatische windruisonderdrukking, wat een superieure stemopname garandeert.”

Zoals eerder gezegd kan je tot wel 60 uur lang genieten van je favoriete muziek. Is de batterij toch leeg? Een oplaadbeurt van 10 minuten staat gelijk aan 6 luistertijd. Sennheiser heeft werkelijk aan alles gedacht. Een interessante functionaliteit is onder andere Smart Pause. Deze onderbreekt automatisch het afspelen als de hoofdtelefooon wordt afgezet. Auto On/Off zorgt er dan weer voor dat headset snel opstart indien deze wordt opgepakt. Handig toch?

Naast de focus op geluid is er ook heel wat aandacht uitgegaan naar het ontwerp. De MOMENTUM 4 Wireless staat, qua design, synoniem voor elegantie. Gecombineerd met een mooi evenwicht tussen comfort en een ‘gestroomlijnde’ stijl. Opdat je hem de hele dag zou kunnen gebruiken zonder vermoeid te geraken, zijn dik gevoerde oorkussens geïntegreerd. De hoofdband is royaal ‘gewatteerd’ zodanig dat langdurige luistersessies geen probleem vormen. Het scharniermechanisme met weinig wrijving past zich makkelijk aan. Een pasvorm die ‘verzekerd’ is? Check, dubbel check.

De Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless is vanaf vandaag, 9 augustus 2022, beschikbaar als pre-order. De effectieve verkoop zal van start gaan op 23 augustus. De adviesprijs bedraagt 349 euro. Meer weten? Breng dan gerust eens een bezoekje aan de productpagina en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk sennheiser