Vandaag, 7 mei 2021, kondigen Sennheiser en Sonova officieel hun toekomstige samenwerking aan. Sonova is leverancier van medische hooroplossingen en zal de consumententak van Sennheiser mogelijks overnemen. Sennheiser had eerder in februari al laten weten dat het audiomerk zich toekomstgewijs meer zou willen concentreren op hun ‘Professional-activiteiten’. Daarom gingen ze dan ook op zoek naar een partner voor hun Consumer Electronics-activiteiten.

En misschien hebben ze wel met het Zwitserse Sonova de perfecte partner in huis gehaald. De ‘zaak’ is wel nog niet definitief beklonken. Er wordt gewacht op definitieve goedkeuring door de regelgevende instanties maar het plan is om de overdracht af te ronden tegen het einde van dit jaar. Bij Sennheiser zijn ze alvast enorm verheugd met Sonova. Dat zegt Daniel, co-CEO bij Sennheiser.

“We couldn’t have asked for a better partner than Sonova for our Consumer Electronics business. Sonova is a strong, well-positioned company.”

Verder delen ze niet alleen hun passie voor belevingvolle en unieke audio-ervaringen, ook hebben ze vergelijkbare bedrijfswaarden die zowel Sennheiser als Sonova hoog in het vaandel dragen.

Lees ook


Sennheiser Ambeo SoundbarSennheiser Ambeo Soundbar: Review

 


 

Dankzij deze overname van Sennheiser’s Consumer-business voegt Sonova koptelefoons en soundbars toe aan hun portfolio. Sonova zal de complementaire competenties van beide bedrijven gebruiken om hun bedrijfsactiviteiten in de toekomst te versterken en verder uit te breiden.

Sennheiser’s jarenlange expertise als één van ‘s werelds toonaangevende bedrijven in de audio-industrie vormt een uitstekende aanvulling op Sonova’s uitgebreide technologische  specialisatie op vlak van medische hooroplossingen.

Verkooppunten van het merk sennheiser