HiFi Rose, het Koreaanse audiomerk dat voornamelijk gekend is van hun hoogwaardige streamers, vult het portfolio verder aan met een gloednieuwe telg. Ontdek de RS520. Het ‘typenummer’ klinkt misschien minder ‘aantrekkelijk’ maar dat staat in schril contrast met de nieuwigheden die het model ‘rijk’ zijn. Het betreft een alles-in-één netwerkstreamer die onder andere gebruik maakt van componenten uit hun eerdere RA180 Integrated Amplifier zoals de GaN FET halfgeleiders. Maar dat is nog lang niet alles. Nieuwsgierig wat dit exemplaar allemaal ‘herbergt’?

Als je het design van de RS520 bekijkt, dan zie je dat het gebaseerd is op één van de kernwaarden van HiFi Rose: een verfijnd ontwerp waarbij ze ‘trouw’ blijven aan hun filosofie. De behuizing van de RS520 maakt ‘royaal’ gebruik van erg duurzaam aluminium (klasse 6000). Het  is overigens gemaakt uit 1 massieve blok. Het ‘all-in-one’ productieproces, zoals de fabrikant het zelf noemt, is de meest geschikte methode om ongewenste trillingen (die de muzikaliteit negatief beïnvloeden) tot een minimum te beperken.

HiFi Rose RS520

Aan de voorzijde is een multi-touch LCD-scherm beschikbaar van 30,9 x 8,29 cm groot. Het heeft een resolutie van 1920 x 515 pixels. Een belangstellende profiteert alvast van een mooi scherm waarop alle informatie overzichtelijk wordt weergeven. Inclusief een intuïtieve bediening.

De RS520 van HiFi Rose is uitgerust met de ES9038PRO, een DAC van ESS technology die fungeert als vlaggenschipmodel. De ES9038PRO garandeert een extreem lage totale harmonische vervorming (THD+N) van -122 dB en beschikt over een dynamisch bereik van 140 dB. Hierdoor is het zowat de beste DAC-chip die gemaakt wordt in de industrie. De maximale bemonsteringsfrequentie en bitsnelheid zijn PCM 768 kHz, 32 bit en DSD512. Overigens is hij uitgerust met de exclusieve ‘jitter-canceller’ van ESS-technologie.

De eigen ontwikkelde discrete operationele versterker is geïntegreerd het IV-circuit. Het ontwerpteam van HiFi Rose streefde naar een lage open lus vervorming, lage ruis, lage ‘drift’ en lage off set. Bovendien heeft de operationele versterker een brede bandbreedte en een groot voedingsbereik dat essentieel is voor hoogwaardige analoge audioversterking.

De belangrijkste reden om een correctie van de vermogensfactor (PFC) toe te passen was het verbeteren van de efficiëntie (actief PFC rendement: 95%, passief PFC rendement: 68 – 80%). Doordat de actieve PFC techniek is toegepast, kan het hoogste stroombesparingseffect met een rendement van maar liefst 95% worden verwacht.

Wat betreft mogelijkheden qua streaming: er wordt ondersteuning geboden voor AirPlay en DLNA. Je kan het toestel eenvoudig connecteren met een smartphone, computer of tablet via wifi, ethernet of bluetooth. Als je de RS520 in huis haalt, kan alles eenvoudig bediend worden via de ‘ROSE Connect App’.

De RS520 is voorzien van een equalizerfunctie (EQ) die de specifieke frequentieband van een geluidssignaal kan versterken of verzwakken. De EQ kan je willekeurig instellen. De bandbreedte van de Q-factor kan voor elke frequentie aangepast worden. Een trotse eigenaar is in de mogelijkheid om vijf frequentiebanden in te stellen.

Uiteraard spreekt het voor zich dat we in dit nieuwsbericht enkel nog maar de ‘highlights’ hebben uitgelicht als het om de RS520. Benieuwd naar alle verdere details? Op de productpagina van de HiFi Rose RS520 lees je er alles over.

Verkooppunten van het merk hifi-rose