Marantz, een ‘wereldspeler van formaat’ als het gaat om audioproducten met een moderne en luxueuze ‘toets’, lanceert vol trots hun CINEMA serie. Centraal staan uitstekende prestaties in combinatie met geavanceerde functies, inclusief een fraai design. 100 procent Marantz. Met deze reeks zetten ze naar eigen zeggen een nieuwe ‘benchmark’ als het gaat om AV-receivers die spelen in het high-end segment. De fabrikant plaatst 4 AV-receivers in de ‘kijker’, alsook een topklasse voorversterker/processor met bijpassende 16-kanaals versterker.

De complete line-up van de CINEMA serie bestaat uit de Marantz AV 10 en AMP 10, CINEMA 40, CINEMA 50, CINEMA 60 en CINEMA 70s. Alle AV-receivers uit het CINEMA ‘gamma’ kunnen overweg met audioformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X. 8K video content is beschikbaar op meerdere ingangen en kameroptimalisatie technieken zijn geïntegreerd. Net als extra functies die ontworpen zijn om jouw entertainment ervaring thuis te ‘optimaliseren’. Als dat niet leuk is?

“De meest veeleisende thuisbioscoop- en muziekliefhebber zullen de meeslepende geluidservaring van de CINEMA-serie waarderen, die deskundig vervaardigd is voor de thuisbioscoop. Net als dat het tijdloze en hoogwaardig afgewerkt design gewaardeerd zal worden en die niet misstaat in elke chique leefruimte.”

Aldus Joel Sietsema, Brand President van Marantz. Het merk benadrukt dat drie typische kenmerken van Marantz bij elkaar komen in de CINEMA reeks: uitzonderlijk hoge prestaties, een minutieuze bouwkwaliteit en een elegant, tijdloos ontwerp. Uiteraard ontbreekt het iconische ‘porthole display’ niet.

HEOS-technologie zit ingebouwd. De AV-receivers ondersteunen een multi-room opstelling. Genieten van je favoriete muziek via onder andere populaire streamingproviders? Check, dubbel check. Je kan draadloos verbinding maken via bluetooth, wifi of AirPlay 2. Volgens Marantz zien de apparaten er net zo goed uit als ze klinken.

Als ‘bonus’ profiteert een belangstellende van de nieuwe, grafische HD gebruikersinterface met inbegrip van spraakcompatibiliteit wat de installatie en bediening zeer intuïtief maakt. Installateurs krijgen zelfs toegang tot een aantal nieuwe functies waaronder de CI-modus die instellingen ‘beschermt’, wat de kans op serviceoproepen beperkt.

Marantz AV 10 en AMP 10

De AV 10 en AMP 10 worden gekaderd als de topmodellen binnen het CINEMA portfolio. Beide modellen zijn gebouwd rond de exclusieve HDAM-technologie van Marantz. Samen vormen ze een duo: een AV-receiver met versterker. De 16-kanaalsversterking van de AMP 10 is perfect afgestemd op de discrete schakelingen en zeven HDMI-ingangen van de AV 10. In ‘tandem’ brengen ze jou het ‘beste bioscoopgeluid’ voor thuis.

Marantz CINEMA 40

Verder is er nog de Marantz CINEMA 40. Dit betreft een eersteklas AV-receiver met 9 keer 125 Watt aan versterking en 11.4-kanaals verwerking. Ideaal om een thuisbioscoop echt ‘af’ maken. Het aluminium voorpaneel straalt luxe uit. Iets dat doorgetrokken werd in elk detail van de behuizing.

Marantz CINEMA 50

De Marantz CINEMA 50 is een AV-receiver met 9 maal 110 Watt aan versterking en 11.4-kanaals verwerking. Erg geschikt voor veeleisende film- en muziekliefhebbers. Rijke klankkleuren en een levensechte dynamiek zouden een kijker/luisteraar moeten ‘overtuigen’.

Marantz CINEMA 60

De Marantz CINEMA 60 is een 7.2-kanaals 8K AVR met 7 keer 100 Watt per kanaal. Perfect voor elke thuisbioscoop-toepassing en woonkamer, ongeacht de grootte.

Marantz CINEMA 70s

Om het rijtje mooi af te sluiten: de Marantz CINEMA 70s. Het is een slanke 7.2-kanaals 8K AVR met 7 maal 50 Watt per kanaal die geschikt is voor kleinere tv-ruimtes, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Marantz verwacht dat de CINEMA serie eind oktober 2022 beschikbaar zal worden met de CINEMA 50 en 60 AV-receivers modellen. De producent laat weten dat de andere modellen later volgen. Op het moment van schrijven moeten we je de adviesprijzen schuldig blijven.

Verkooppunten van het merk marantz