LG Electronics en Xbox kondigen aan dat ze een exclusieve samenwerking aan gaan met elkaar om de game-ervaring van de langverwachte Xbox Series X-console in belangrijke markten waaronder Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific te versterken.

Daarmee willen ze een next-gen game-ervaring aanbieden zodat gamers in de mogelijkheid zijn om zelf te ervaren hoe het is om hun favoriete spel te spelen op de OLED TV-modellen van LG en dat samen met de nieuwste console van Xbox.

LG XboxMet functies zoals bijvoorbeeld een ultrasnelle responstijd van 1 ms wat zorgt voor zo min mogelijk vertraging én ondersteuning voor bijvoorbeeld Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) en Enhanced Return Audio Channel (eARC). Daarmee willen ze niet alleen het uiterste halen uit alleen de beeldkwaliteit, maar ook de geluidskwaliteit om te zorgen voor een zo realistisch mogelijke weergave.

Met de vier aansluitpoorten die allen uitgerust zijn om deze functies te ondersteunen, bieden de LG OLED-tv’s een breed scala aan mogelijkheden wat betreft het aansluiten van andere randapparaat, met name andere consoles of zelfs pc’s.

De geavanceerde verwerkingskracht van dit beloftevolle duo stelt games dus in staat om te genieten van een 4K game experience met maximaal 120 frames per seconde. Bovendien zijn de LG OLED-tv’s de eerste modellen die het nieuwe HGiG-profiel ondersteunen. Als oprichters van de HDR Gaming Interest Group zijn ze er sterk van overtuigd dat de nieuwe HDR-graphics er precies zo zullen uitzien net zoals de spel ontwikkelaars het bedoeld hadden.

En omdat vermoeidheid van de ogen door gaming echt wel een belangrijk aspect is, zijn alle televisies van LG voorzien van OLED-panelen die Eye Comfort Display-gecertificeerd zijn door TÜV Rheinland en voldoen aan de hoge criteria die zijn vastgesteld door het internationale testbureau.

De certificering geeft aan dat de tv’s flikkervrij zijn, minimaal blauw licht uitstralen en een breed kleurengamma, uitstekende HDR-prestaties en consistente beeldkwaliteit leveren ten alle tijd.

Verkooppunten van het merk lg