McIntosh toonde op de distributeursconferentie van Sardinië zijn drie nieuwste modellen. Het gaat om de MVP901 AV-receiver, de C2600 voorversterker en de MP100 phono voorversterker.

McIntosh brengt ons drie nieuwe producten in de vorm van een AV-receiver, voorversterker en phono voorversterker. Een eerste product dat de fabrikant in Sardinië voorstelde was de MVP901 AV-receiver. Het toestel beschikt zoals weinig anderen over een Dolby Atmos codec, DTS:X en Auro 3D configuraties. Daarbovenop kan de receiver ook nog beelden in 4K UHD tonen. Dankzij de hoge kloksnelheid van de processor kan je snel video’s in hoge kwaliteit opslaan. Daarnaast kan de MVP901 natuurlijk ook met muziek werken. Daarvoor beschikt de receiver over een 32-bit/192kHz DAC. Naast streamen kan je dus zeker een hi-res geluid verwachten van deze receiver. De prijs voor deze AV-receiver: €7.800.

De C2600 voorversterker is de opvolger van de vorige C2300 en C2500 modellen. Dit nieuwe toestel beschikt over alle geweldige functies van zijn voorgangers, de nieuwigheid zit hem in een vernieuwd buizencircuit. Verder biedt de C2600 een zestiental inputs en kan praktisch elke bron ondersteunen. Daarnaast vindt je ook een 32-bit/384kHz DSD DAC terug op de voorversterker. Daardoor kan je luisteren naar muziek in de hoogste resolutie. Bovendien kan je de C2600 ook integreren met je thuisbioscoop. Dat gebeurt via de Home Theater Pass Thru. De prijs van de nieuwe voorversterker staat op €10.000

De MP100 is dan het laatste toestel dat McIntosh liet zien tijdens de distributeursconferentie. Aangezien vinyl terug razend populair is, kon je een nieuwe phono voorversterker enigszins verwachten. Naast zowel digitale als analoge inputs herbergt de MP100 ook inputs voor zowel MM als MC platenspelers. Daarnaast kan je beter geluid verwachten van mono platen. Dit geluid wordt geoptimaliseerd via een knop op het toestel. Verder kan je de versterker ook aansluiten op je computer. Je kan zo je muziek covnerteren naar 24-bit/96kHz digitale bestanden. De prijs van de MP100 staat op €3.000. Wanneer de drie nieuwe toestellen precies op de markt verschijnen is wel nog niet bekend.

Verkooppunten van het merk mcintosh