Het nieuwste lid binnen het portfolio van McIntosh is bekend: de MC451 Dual Mono Amplifier. Net zoals zijn ‘collega-versterker’, de MC901, biedt deze telg de ultieme oplossing voor bi-amping. De MC451 maakt gebruik van McIntosh’s welbekende Hybrid Drive technologie die een afzonderlijke buis- en solid-state versterker combineert in één chassis. In tegenstelling tot zijn ‘grotere broer’, nog steeds de MC901, heeft de MC451 een meer conventionele McIntosh vormfactor. Zo past dit model eenvoudiger in een audio systeem, rekken en meubels.

Wanneer je als belangstellende onder de ‘motorkap’ zou kijken, dan kan je twee grote ‘delen’ van elkaar onderscheiden. Enerzijds de 150 Watt buizenversterker en anderzijds de 300 Watt solid-state versterker. Meer dan voldoende vermogen om vrijwel elke luidspreker aan te sturen.

McIntosh MC451De buizensectie stuurt de midranges en tweeters aan terwijl de solid-state de woofers voor zijn ‘rekening’ neemt. De buizenversterker wordt ‘aangedreven’ door vier KT88 buizen, plus twee 12AT7 en één 12AX7A signaalbuis. Er wordt gebruik gemaakt van de gepatenteerde Unity Coupled Circuit uitgangstransformator om de volle 150 Watt te leveren. Ongeacht de impedantie (2, 4 of 8 Ohm). Door middel van de ingebouwde Autoformer-technologie wordt de volledige 300 Watt, van de solid-state versterker, benut.

De ‘twee versterkers’, in de MC451, zijn ontworpen om samen te werken waarbij synergie de ‘rode draad’ vormt. Zo worden alle beoogde frequenties versterkt. De grote doch stille ringkerntransformator genereert voldoende vermogen op elk moment. Dit alles resulteert in eenvoudige bi-amping met een ongeëvenaarde geluidsweergave. Aldus McIntosh.

McIntosh MC451Bi-amping toepassen voor jouw luidsprekers met de MC451? Dat is zeer eenvoudig. Je hoeft niet langer te ‘knoeien’ met twee afzonderlijke versterkers, een externe crossover en veel trial and error. De MC451 lost dit op door zijn interne, instelbare scheidingsfilter. Het scheidingsfilter van de MC451 stemt het uitgangsfrequentiebereik, van elke versterkersectie, af op de aangesloten luidspreker.

Met deze instelbare crossover worden de prestaties geoptimaliseerd volgens de specificaties van de aangesloten speakers. De versterkingsniveaus voor de buizenversterker kunnen ingesteld worden van -6 dB tot +3 dB. Op elke versterkersectie kan een directe voeding aangesloten worden.

“The MC451 features our DualView™ Power Output Meter. The DualView meter features two of our traditional, fast responding mechanical meters stacked above and below each other in a single meter window.”

De ene ‘meter’ is bestemd voor de 150 Watt (buizen) en de andere voor de 300 Watt (solid-state). Elke meter werkt onafhankelijk van de andere en geeft het vermogen van elke versterkersectie weer in real time.

De compromisloze pasvorm van de MC451 wordt benadrukt de welbekende McIntosh designelementen. De voorzijde is voorzien van een kenmerkende glazen frontplaat (zwart) met drie heldere vensters die ‘zicht bieden’ op de buizen, de DualView meter, twee draaiknoppen, een verlicht logo en belettering en ingebouwde handgrepen (aluminium). De bovenkant wordt geaccentueerd door een reeks van blokdiagrammen op glazen inzetstukken. Deze schetsen de schakelingen en specificaties van het toestel.

Wil je hier meer over weten? Surf dan zeker eens naar de productpagina en ontdek alles over de McIntosh MC451.

Verkooppunten van het merk mcintosh