Pick-it DS2 is de huidige high-end cartridge van Pro-Ject. De behuizing is gemaakt van polyamide, dat uitstekende mechanische specificaties heeft. Systeemlichaam en naaldbeschermer zijn gemaakt in een speciaal Selectief Laser Sinterproces (SLS). Hier wordt de behuizing gecreëerd door het materiaal (poeder) langzaam met behulp van laser te smelten. Dit resulteert in bijna resonantievrij materiaal, wat een enorm belangrijk aspect is voor analoog afspelen.
Bij het zoeken naar HiFi-cartridges van hoge kwaliteit is het overduidelijk dat echte High-End-systemen bijna uitsluitend gebruikmaken van het principe van de Moving Coil (MC). Vanwege de lagere bewegende massa – de bewegende spoel is een stuk lichter dan een bewegende magneet (MM) – is een dynamisch en gedetailleerd geluid met superieure lage vervorming mogelijk. Pro-Ject’s  nieuwe cartridge maakt dan ook gebruik van het principe van de Moving Coil (MC).
De resulterende lagere uitgangsspanning kan tegenwoordig worden gecompenseerd door het gebruik van een hoogwaardige phonotrap (zoals Phono Box DS2, Tube Box DS2, Phono Box RS). Een ander voordeel is dat vanwege de zeer lage bronimpedantie (5 Ohm tot 1 kOhm) externe storingen, zoals brom, zeer effectief worden onderdrukt. Als de phono-voorversterker een variabele belastingsimpedantie heeft (zoals Phono Box RS, Tube Box DS2), kan dit breed afgestemd worden.
Optimale aandacht voor detail en een storingsvrij, muzikaal geluid zijn het resultaat!

Verkooppunten van het merk pro-ject