Op donderdagavond 28 maart viert HOBO hifi het 25-jaar bestaan van het album Hell Freezes Over van The Eagles op vinyl. Voor het eerst sinds een kwart eeuw is het gelijknamige album uit 1994 weer verkrijgbaar op nieuw vinyl, die je bij HOBO hifi zal kunnen beluisteren.

In 1994 kwamen The Eagles voor het eerst sinds 1980 weer samen en gaven met de originele line-up vanuit het jaar dat de band stopte een serie concerten. Deze legendarische concertreeks kreeg de titel ‘Hell Freezes Over’ mee, naar een opmerking van Don Henleys opmerking uit het verleden dat de band weer zou spelen als de hel zou bevriezen (nooit dus). Glenn Frey sprak aan het begin van het concert de woorden “For the record, we never broke up, we just took a 14-year vacation”. De toenmalige tour was een enorm succes en speciaal voor MTV nam de band een live sessie op, die samen met vier nieuwe studio tracks Hell Freezes Over zou gaan heten.

De tracks die op Hell Freezes Over te horen zijn, zijn even mooi als uniek te noemen. Want naast vier hagelnieuwe tracks (waarvan de regelrechte rocker Get Over It en het verfijnde Love Will Keep Us Alive meteen hits werden), zijn het ook de klassieke tracks die door Don Felder, Glenn Frey, Don Henley, Timothy B. Schmit en Joe Walsh in een semi-akoestische setting van een geheel nieuw geluid werden voorzien. Wie kent de prachtige Hell Freezes Over-uitvoeringen van Tequila Sunrise, Wasted Time, Desperado, In The City en natuurlijk Hotel California niet? Stuk voor stuk zijn de tracks op Hell Freezes Over tijdloze klassiekers geworden. Hell Freezes Over is niets minder dan een eclectische mix van rock, soft rock, country rock en folk rock die van begin tot eind weet te boeien.

Indertijd is het Eagles album Hell Freezes over al prachtig opgenomen en geproduceerd voor diverse media, waaronder vinyl. Die dubbel-LP is echter nooit opnieuw geperst, waardoor de prijs voor het vinyl op tweedehands verkoopsites tot enkele honderden Euro’s steeg in de loop der tijd. Nu, vijfentwintig jaar later, is er eindelijk opnieuw een vinylversie van Hell Freezes Over uitgebracht, die ook nog eens is voorzien van een prachtige remastering uit handen van niemand minder dan meervoudig Grammy Award winnaar Bob Ludwig.

Analoog Feest met Eagles, Arcam en Paradigm Prestige

Om de release van Hell Freezes Over 25th Anniversary Edition op vinyl te vieren, heeft HOBO hifi een prachtige en betaalbare set samengesteld die in al hun winkels de Eagles muziek zal mogen vertolken. Als versterking is de Arcam SA20 ( € 1.199,-) gekozen, die met zijn unieke Klasse G versterking en audiofiele opbouw verrassend dynamisch en tegelijkertijd audiofiel verfijnd speelt. Een al even fraaie luidspreker, die verrassend goed met de Arcam versterker matcht, zal de klanken omzetten naar muziek die de oren streelt: de Paradigm Prestige 85F (vanaf € 2.199 per stuk). Geroemd door vele muziekliefhebbers over de gehele wereld, weten deze luidsprekers de live-ervaring van Hell Freezes Over enkel te vergroten.

Kom naar de Eagles Vinyl Tasting avond bij jou in de buurt!

Op donderdag 28 maart 2019 kan iedereen op vijf plaatsen in Nederland tegelijkertijd terecht om te genieten van de fraaie klank die vinyl kan bieden, op een mooie hifi-set. De winkels van HOBO hifi in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch én Den Haag zullen dan tegelijkertijd in het teken van vinyl staan.

Vanaf 19:00 uur start de avond, met aandacht voor het album dat op vinyl is uitgekomen. Naast het verse vinyl, krijg je achtergrondinformatie over de artiest en het album en natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Muziekliefhebbers weten HOBO hifi al te bereiken voor goed geluid, maar tijdens de Vinyl Tasting avond gaat het om wat er écht toe doet, de muziek en het vieren van het medium vinyl.

De toegang tot de Vinyl Tasting avond is natuurlijk gratis en reserveren is niet nodig.

Neem gerust je eigen vinyl mee!

Neem tijdens de Vinyl Tasting avond gerust je eigen favoriete vinyl mee en luister deze op een unieke set bij de HOBO hifi winkel van jouw keuze! Natuurlijk weten we hoeveel verschil een goed afgestelde platenspeler kan maken voor het echt kunnen genieten van platen. Ervaar bij ons in de winkel hoe het kan klinken, zonder enige verplichting.

Wanneer?
Donderdagavond 28 maart vanaf 19:00 uur

Waar?
De winkels van HOBO hifi in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch en Den Haag

Verkooppunten van het merk arcam