Terwijl de anticipatie blijft stijgen voor het Dutch Audio Event 2023, introduceren we deze week opnieuw enkele standhouders die je op de show kan verwachten. Dit jaar wordt een rijke diversiteit aan audio-excellence gebracht naar het Koningshof. Vergeet zeker niet om deze interessante namen, overeenkomstig met jouw voorkeuren/interesses, op jouw lijstje te zetten van must-see exposanten. In deze voorbeschouwing, inclusief een ‘persoonlijke toets’, focussen we ons op de volgende standhouders: Driade Systems, ERCT, Fine Sounds Benelux, Goldmund, Grimm Audio.

Driade Systems, Arnold Heres

Arnold Heres, de visionaire wereldreiziger, heeft zijn liefde voor technologie en reizen gecombineerd om Driade Systems te creëren. Zijn audio-avontuur begon met een Lenco L-75 draaitafel en Acoustical mono-buizenversterker. Arnold gelooft dat creativiteit en experimenteren de sleutels zijn tot het worden van een goede geluidsmeester.

Zijn passie voor het werk ligt in het ontwikkelen en leren, gevolgd door de voldoening als het gaat om positieve feedback van klanten. Zijn playlist voor een onbewoond eiland is gevarieerd. Namen zoals H.E.R., Massive Attack, Boris Blank, Chopin en Keith Jarrett passeren allemaal de revue. Dit jaar zal Arnold pronken op het Dutch Audio Event met de nieuwe Model 7 en Model 9 luidsprekers.

  • Hoe zie je jouw rol als audio-pro? Gefundeerd en ervaren: ik heb mijn firma in 1982 opgericht.
  • Wat is je motto? Slechte input zorgt voor slechte output. Met andere woorden: ‘Wat er niet inkomt, kan er ook niet uitkomen’.

ERCT, Cor van Empel

Hoe Cor van Empel, ooit gefascineerd door radio en muziekprogramma’s, zijn weg vond naar de high-end audio-wereld? Zeer simpel: door zijn passie voor muziek te volgen. Het eerste audio-apparaat van Cor was een Philips buizenradio die hij met de nieuwsgierigheid van een jonge technicus opende en nooit meer kon herstellen.

Cor gelooft dat het opbouwen van een referentiekader, door veel naar muziek te luisteren, de sleutel is tot het worden van een goede geluidsmeester. Het hoogtepunt van zijn werk is klanten zien genieten van muziek zoals ze dat nog nooit eerder hebben ervaren. Op een onbewoond eiland zou je Cor horen luisteren naar Led Zeppelin en andere rocklegendes. Voor hem staat het Dutch Audio Event bekend om zijn onafhankelijkheid. Dit jaar zal hij Eversolo en andere merken presenteren.

  • Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen? Denk niet in ‘high end audio’ maar in ‘audio’. Jongeren zijn heel veel met muziek bezig, maar er is ook veel concurrentie om hun tijd en geld. ‘Verenigen’ is de sleutel, met als doel om nieuw publiek naar de vakhandel te krijgen. Een kwestie van een lange adem trouwens.
  • Wie is je held en waarom? Ik heb respect voor mensen die iets doen waar ze in geloven.

Fine Sounds Benelux, Rob Hullekes

Rob Hullekes, die ooit droomde van een carrière als piloot, vond zijn weg naar de high-end audio-wereld door altijd te streven naar het beste voor merken én producten. Zijn eerste audio-apparaat was een Philips-draaitafel. Een goede geluidsmeester worden? Het antwoord volgens Rob is heel simpel: oefening, oefening, oefening.

De afwisseling in zijn werk is wat hem het meest aanspreekt. Zijn muziekselectie voor een onbewoond eiland omvat Abba, Elvis, Dire Straits en meer. Rob gelooft dat het Dutch Audio Event, met zijn inspanningen, misschien wel de beste show kan worden. Dit jaar kunnen bezoekers uitkijken naar McIntosh, Sonus faber, Rotel en meer.

  • Hoe zie je jouw rol als audio-pro? Dealers informeren, inspireren, betrekken en enthousiasmeren.
  • Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen? Tja, zolang elke partij het zelf blijft doen, is er nooit marketing-kracht om meer mensen te bereiken.

Goldmund, Robert Brijde

Robert Brijde droomde ooit van een studie biologie, maar de audio-wereld riep hem. Zijn eerste audio-apparatuur bestond uit een Onkyo-versterker, Denon-CD-speler, Technics-draaitafel en Yamo-luidsprekers. Volgens Robert is de sleutel, tot het worden van een goede geluidsmeester, de tijd nemen om de perfecte geluidsweergave te creëren. Hoe Robert in de high-end audio-hoek terecht is gekomen? Het zaadje is gelegd in de tijd dat hij in de productie van muziekevenementen en optredens zat. Techno onder andere. Later is Robert binnengestapt bij RAF en aan de gang gegaan.

Het hoogtepunt van zijn werk is mensen in vervoering brengen, en hen tegelijkertijd blij maken met een prachtige muziekweergave. Zijn muziekvoorkeur voor een onbewoond eiland omvat Bob Marley en Beethoven. Voor Robert is het Dutch Audio Event uniek vanwege de atmosfeer in het voormalige klooster. Dit jaar zal Goldmund onder andere de Tethys luidsprekers presenteren, evenals andere grote merken.

  • Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte Goldmund komt na veertien jaar, weer met een passieve speaker: de Tethys. Die combineren we met drie andere grote namen: Modus Audio, Igikai en Pink Faun.
  • En wat ligt er nog op je tong? Ik verheug me erop om weer naar Veldhoven te gaan!

Grimm Audio, Eelco Grimm

Eelco Grimm, die altijd al technologie en kunst wilde combineren, vond zijn weg naar de high-end audio-wereld via Audio & Techniek-tijdschriften uit de jaren tachtig. Het eerste audio-apparaat kan hij zich niet precies herinneren, maar het was wellicht een eenvoudige radio op zijn slaapkamer. De opbouw van ervaring en het bewuste gebruik daarvan: dat is volgens Eelco cruciaal om een goede geluidsmeester te worden.

Het hoogtepunt van zijn werk is samenwerken met anderen. Dit stimuleert de inspiratie. Zijn muziekkeuze voor een onbewoond eiland omvat onder andere Bach en Bob Marley. Voor Eelco is het Dutch Audio Event uniek vanwege het gebouw (lees: het doolhof). Dat zorgt voor een bepaalde sfeer. Je bent even in een andere wereld. Dat geeft een gevoel van oneindigheid. Dit jaar zal Grimm Audio de nieuwe MU2 muziekspeler presenteren met eigen ontwikkelde DAC. Verder pakken ze uit met andere indrukwekkende apparatuur (in samenwerking met Terrason Audio).

  • Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte? We staan vanwege onze samenwerking met Terrason Audio in twee ruimtes. In de ene ruimte steelt onze nieuwe MU2 muziekspeler, mét eigen ontwikkelde DAC, de show. In de andere spelen we met de MU1 en LS1’s in surround.
  • Hoe zie je jouw rol als audio-pro? De vraag brengt me op mijn rol als docent bij de HKU. Ik geef daar les over geluidstechniek. Ddat geeft ongekend veel voldoening. Ik haal er nieuwe ervaringen op, en breng er anderen vanuit Grimm Audio naar toe. Inspiratie als rol!

Met deze line-up van standhouders belooft het Dutch Audio Event 2023 een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekliefhebbers en audiofielen. Bereid jouw lijst met must-see merken en producten alvast voor, want al deze pioniers staan klaar om je te verrassen op deze bijzondere show. Je tickets bemachtigen voor het Dutch Audio Event? Dat kan via deze link.

Verkooppunten van het merk mcintosh