Bijna 40 jaar na de introductie van hun laatste legendarische ‘stereo cutting head’ in 1982, werkt Ortofon samen met Phonocut. Daarmee wil Ortofon, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van phono-cartridges, samenwerken met Phonocut om een vinylrecorder op de markt te brengen mét drukknoppen.

Een exemplaar dus dat zich ideaal leent om zelfs thuis aan de slag te gaan met je eigen vinylplaten. Op die manier willen ze graag hoogwaardige vinylopnamen voor thuisgebruik nog verder door ontwikkelen. Eerder in 2019 kwam Phonocut trouwens al de proppen met een eigen Home Vinyl Recorder dat origineel op Kickstarter werd geïntroduceerd. Leuk toch?

Lees ook


Eigen vinyls persen met Phonocut Home Vinyl RecorderPhonocut

 


Voor de ontwikkeling ervan zal Leif Johannsen, afdelingshoofd van Acoustics and Research, samenwerken met het ontwikkelingsteam van Phonocut. Of om het te zeggen met zijn eigen woorden: dit is een nieuw segment voor vinyl waarbij we graag de ontwikkeling ondersteunen van deze nieuwe technologie met onze ervaring en knowhow.

“Ortofon’s Chief Officer of Acoustics and Research, Leif Johannsen actively joins the international PHONOCUT development team to contribute Ortofon’s expertise in High-End audio hardware development, production and quality control.”

Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit én het geluid van Phonocut vinyl recorders en ik zie een groot potentieel voor de toekomst, aldus Leif Johannsen. Daarmee bevestigd hij alvast zeker het mooie ‘muzikale werk’ dat Ortofon tot nu toe al geleverd heeft. Het audiomerk wordt door hen zelfs al beschouwd als de beste partner voor hun ‘vinylrevolutie’.

Benieuwd naar alle details over deze samenwerking? Surf dan gerust eens naar de website van Phonocut voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk ortofon