McIntosh stelt hun nieuwste MHA200 voor: een hoofdtelefoonversterker mét buizen, zowel in de voor- als in de eindtrap. Treat your headphones to McIntosh Vacuum Tube Amplification, zo klinkt het alvast bij de Amerikaanse audiofabrikant. Of beter vertaald naar het Nederlands: ‘trakteer uw hoofdtelefoon’ op deze recentste buizenversterker van McIntosh.

McIntosh MHA200Het MHA200 model is naar eigen zeggen ontworpen voor veeleisende liefhebbers en/of audiofielen die graag het uiterste uit hun hoofdtelefoon willen halen op muzikaal vlak. Dankzij de uitgebreide aansluitmogelijkheden, inclusief gebalanceerde in- en uitgangen, kunnen bijna alle soorten hoofdtelefoons aangesloten worden zodat jij kan genieten van een buitengewone persoonlijke luisterervaring.

Een set van de zogenaamde ‘dual triode vacuum tubes’, met name de 12AT7 en 12BH7A, zijn onder andere de drijvende krachten van deze ultracompacte MHA200. De 12AT7 buizen versterken het binnenkomende audiosignaal, terwijl de 12BH7A buizen het vermogen leveren om vervolgens op die manier jouw hoofdtelefoon te sturen.

Het model maakt gebruik van de gekende Unity Coupled Circuit-uitgangstransformatoren. Zo kan jij als eindgebruiker luisteren naar de muziek net zoals de artiest het origineel bedoeld heeft. Benieuwd naar het design?

Wat betreft de aansluitingen hoef je je alvast geen zorgen te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld 3 aansluitmogelijkheden voor jouw hoofdtelefoon:

  • Gebalanceerde XLR-aansluitingen voor aparte links- en rechtskanalen(3-pins)
  • Gebalanceerde XLR-aansluitingen voor stereo-uitvoer (4-pins)
  • 6,35 millimeter hoofdtelefoonaansluiting (of jackplugaansluiting)

Maar je kan de MHA200 ook aansluiten op jouw muzieksysteem bijvoorbeeld. Daarvoor zijn er de gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen. Dankzij het kleine formaat van slechts 15,6 cm breed en 23,2 cm diep in combinatie met de de gebalanceerde ingangen kan deze buizenversterker dicht bij uw luisterpositie worden geplaatst voor een optimaal gebruiksgemak.

Deze nieuwste telg van McIntosh laat nog even op zich wachten want de eerste leveringen zouden pasen gepland staan voor april dit jaar. Maar niet getreurd want in tussentijd ontdek je hier alles over de MHA200 hoofdtelefoon buizenversterker van de gerenommeerde audiofabrikant.

Verkooppunten van het merk mcintosh