Panasonic heeft een transparant OLED-conceptscherm onthuld tijdens Salone del Mobile, ‘s werelds grootste en meest prestigieuze meubel- en levensstijlententoonstelling. Het innovatieve concept wordt gepresenteerd als onderdeel van de installatie door Vitra, het Zwitserse meubelmerk.

Het transparante OLED-scherm, dat lijkt op een glazen kast, is gemaakt van een houten frame dat een glaspaneel lijkt te bevatten. Als zodanig mengt het zich op natuurlijke wijze in elke hedendaagse woonruimte. Op het moment dat het apparaat wordt ingeschakeld, verandert het in een levendige OLED-weergave.

De transparante OLED is het resultaat van een conceptueel onderzoeksproject van Panasonic en Vitra. Via een reeks workshops leverde Vitra expertise op het gebied van meubel- en ruimtevaartontwerp, gecombineerd met de focus van Panasonic op het gebruik van geavanceerde technologieën om levens te verbeteren. Als gevolg hiervan werden een aantal ideeën ontwikkeld over hoe nieuwe technologieën kunnen worden gebruikt om audiovisuele apparaten naadloos in onze leefruimte te integreren.

Panasonic transparant OLED-schermHet transparante OLED-scherm converteert een passief object in een levendig en dynamisch element, van iets dat moet worden gezien tot iets dat bedoeld is om te worden bekeken.

Het OLED-display is ontworpen door de Scandinavische ontwerper Daniel Rybakken en Panasonic Design Kyoto en bestaat uit materialen zoals hout, metaal en glas. De technologische componenten zijn slim verborgen in het houten frame, dat ook dienst doet als standaard voor het apparaat. Een bliksemelement, dat het zicht en de beleving van de omgeving verbetert, is ook direct en onopvallend in het frame ondergebracht.

Panasonic zei dat het actief feedback over het apparaat evalueert en de eisen van de markt onderzoekt.

Verkooppunten van het merk panasonic