Bluetooth-speakers zijn de laatste jaren stevig aan hun opmars begonnen. Ze zijn makkelijk op te laden, hebben vaak een stevig volume en elk toestel met bluetooth kan muziek naar de speaker sturen. Je vindt ze in alle mogelijke maten en vormen. Waarin zitten dan de verschillen? In de kwaliteit van het geluid, de degelijkheid of de compatibiliteit?

Sonos, dat al jaren bekend staat voor zijn draadloze luidsprekers, biedt een degelijke bluetooth/wifi-speaker aan waarin de typische Sonos-technologie aan is toegevoegd. De Move behoort tot het Sonos-gamma en kan communiceren met elk ander type Sonos-product. Ik vond het alvast de moeite waard om uit te testen.

Review Sonos Move

De Sonos-familie, overal

Review Sonos MoveEerder testte ik de Sonos Five waarbij ik de gebruiksvriendelijke app al uitvoerig testte. Met de Sonos Move was het installeren van de app niet meer nodig en moest enkel het nieuwe toestel nog aan mijn apparaten worden toegevoegd. Bij het installeren verbond de Sonos Move zich eenvoudig met mijn wifi-netwerk en met enkele kleine instellingen was de Sonos Move ‘ready to go’. 

Gezien de Move een geïntegreerde microfoon heeft, bedien je de draagbare luidspreker niet enkel met je smartphone maar ook met de Google Assistant. Door de Sonos Move te koppelen aan de eerder geteste Sonos Five, kon ik met de app twee apparaten in één keer aansturen, multiroom is typisch voor het audiomerk. Eveneens was het eenvoudig om in elke ruimte andere muziek af te spelen. Gewoon de luidspreker aan- of uitvinken met de app. Hier hou ik van aangezien mijn huisgenoot een andere muzieksmaak heeft als mij.

Lees ook


Review: Sonos Fivereview Sonos Five

 


 

Muziek overal waar je wil

Waarom is de Sonos Move zo speciaal? Hij is niet alleen een digitale luidspreker van de Sonos-familie. Hij is tegelijkertijd een uitstekende bluetooth-speaker. Daarom behoort hij  bij de draagbare hifi-installaties die je overal kan meenemen dankzij het ergonomische handvat. Je zet hem op zijn bijgeleverde laadpunt en je geniet in huis van de Sonos-kwaliteit. Ga je ergens naar toe? Dan neem je hem toch gewoon mee en schakel je over naar bluetooth. 

Review Sonos MoveDeze speaker is weer- en schokbestendig. Buitengebruik is zijn natuurlijke habitat. Zet hem dus gerust naast je zwembad of op je terras. De slijtvaste behuizing beschermd de speaker tegen hevige schokken. Valt hij toch per ongeluk ergens vanaf? Geen probleem! Vocht, regen, sneeuw, stof, zout, spatwater of extreme temperaturen zijn voor deze krachtige jongen normaal.

Als we toch een minpuntje zouden opsommen is het zijn gewicht. Met bijna 3 kilo is de Sonos Move vrij zwaar voor een bluetooth-speaker die je overal wil meenemen. Daarnaast is hij daardoor zeer stabiel en valt hij niet snel om. De Move kan zeker de concurrentie aan.

Benieuwd naar het design van de Sonos Move? Neem dan gerust eens een kijkje naar deze video die wij maakten over deze ultra draagbare speaker.

Enkel troeven op een rijtje

De draagbare speaker bevat een D-klasse versterker die beschikt over een schuine tweeter voor helder geluid. Eveneens is er een mid-woofer ingebouwd om een breed gamma van frequenties helder en zuiver weer te geven. Met de EQ’s in de app personaliseer je jouw stereogeluid. Het toestel geeft, ondanks zijn kleine behuizing, een deftige bas.

De Move heeft enkele knopjes op de achterzijde om makkelijk te switchen tussen bluetooth- en wifi-connectie. Met het bijgeleverde oplaadpunt kan je hem makkelijk in je huis plaatsen en opnemen wanneer het jou past. Wanneer de rode led-lampjes doven, is hij klaar om mee te nemen en 11u muziekplezier te leveren. Overigens is de Move compatibel met alle Sonos-producten en beschikt het over Airplay 2.

Met de ingebouwde microfoon past de Sonos Move zich aan aan zijn omgeving. Hij detecteert hoe vrij de trillingen kunnen bewegen en past hierop zijn instellingen aan. Je kan de Move een beetje vergelijken met de Sonos Play 1, maar dan beter.

De moeite waard om in huis te halen?

De Sonos Move is een mooie aanvulling in het Sonos-gamma. Met de typische technologie zoals multiroom, zuiver geluid, deftige bas, draadloos plezier, bluetooth-connectie, een degelijke app, Google Assistant, geïntegreerde microfoons en gepersonaliseerde EQ’s voldoet de Move zeker aan de verwachtingen. Het gewicht van om en bij 3 kg moet je er als eindgebruiker wel bijnemen om van deze kwaliteit te genieten. 

Is het een ideale speaker om in je rugzak te steken? Ik vind van niet. Hij ontplooit zich veel beter naast een zwembad, op het strand, in je badkamer of op een plaats  waar het gewicht geen parten speelt. De prijs van 399 euro moet je als gebruiker afwegen. Een echte fan van de Sonos-familie zal deze prijs zeker en vast willen geven. De kwaliteit van het geluid en het gebruiksgemak is voor mij het belangrijkste. Voor mij is het product een voltreffer.

Sonos Move

399 euro
8.3

Prestaties

8.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

8.0/10

Pros

  • Gebruiksvriendelijke installatie en app
  • Slechts één kabel op het laadpunt. Het laadpunt functioneert overigens als voetsteun.
  • Airplay 2
  • Google Assistant via de ingebouwde microfoons
  • Goede equalizer om te personaliseren

Cons

  • De prijs
  • Het gewicht
Verkooppunten van het merk sonos