Samsung heeft de implementatie aangekondigd van een handige feature voor Samsung tv’s. Zelf omschrijven ze het als de Television Block Function. Wat dit zoal omvat? Kort door de bocht: een blokkeersysteem dat ontwikkeld is zodanig dat Samsung in de mogelijkheid wordt gesteld om, in geval van nood (diefstal, …), televisies uit te schakelen. Deze technologie zou naar eigen zeggen al voorgeïnstalleerd zijn op alle Samsung TV-producten.

Television Block FunctionDe Television Block Function betreft dus een beveiligingsoplossing die vanop afstand ‘bedienbaar’ is. Een knap staaltje technologie. In een persbericht vertelt het welbekende bedrijf dat het doel vooral is om het ontstaan ​​van ‘secundaire markten’, in verband met de verkoop van illegale goederen, te voorkomen, zowel in Zuid-Afrika als daarbuiten.

“The blocking system is intended to be implemented in respect of televisions that have been obtained by users through unlawful means and in some cases, stolen from the Samsung warehouses.”

Deze technologie kan op dit moment een positieve impact hebben en zal in de toekomst ook van pas komen. Niet alleen voor de industrie maar ook voor de klanten. Aldus Mike Van Lier, Director of Consumer Electronics bij Samsung Zuid-Afrika.

Lees ook


Samsung Odyssey Neo G9Samsung onthult gaming monitor mét Quantum Matrix-technologie

 


 

Het is op dit moment dus nog niet duidelijk of Samsung van plan is om de Television Block Function in te zetten zodat grootschalige diefstal wordt afgeremd. Of eventueel om eindgebruikers te helpen.

Moesten hieromtrent enige ontwikkelingen komen, dan lees je ze hier ongetwijfeld op av2d.com. Wil je hier niks van missen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief en volg het ‘op de voet’.

Verkooppunten van het merk samsung