Sennheiser, een wereldleider op het gebied van audiotechnologie, introduceert met trots de SoundProtex-gehoorbeschermingsoordopjes. Deze geavanceerde oordopjes bieden muziekliefhebbers de mogelijkheid om optimaal te genieten van concerten. Alle sonische details worden behouden, zonder dat luisteraars zich zorgen moeten maken over gehoorbeschadiging. 

Eén van de meest voorkomende ‘problemen’ na een concert is een piepend geluid in de oren, wat kan wijzen op gehoorbeschadiging. Deze oordopjes verminderen schadelijke geluidsniveaus. Hierdoor kan je langer en veiliger luisteren naar luide muziek, zelfs bij concerten waar het decibelniveau regelmatig boven de 100 dB uitkomt.

Sennheiser-SoundProtexDe SoundProtex oordopjes hebben een tweetraps filtersysteem. Dit zorgt ervoor dat alleen helder, gebalanceerd geluid de luisteraar bereikt. Hoge en lage frequenties worden evenredig beperkt. De oordopjes worden geleverd in drie maten en worden vervaardigd uit flexibel TPE-materiaal van medische kwaliteit.

Sennheiser heeft ook gedacht aan de duurzaamheid in het ontwerp van dit model. In tegenstelling tot wegwerpexemplaren kunnen deze oordopjes herhaaldelijk gebruikt worden. Je kan ze eenvoudig reinigen door ze af te vegen of onder water af te spoelen.

Daarnaast is er SoundProtex Plus, een geavanceerder model met extra akoestische filters die verschillende geluiddempingsopties bieden. Met twee extra akoestische filters biedt dit model keuzemogelijkheden op basis van geluiddemping die nodig is in specifieke situaties. Gebruikers kunnen kiezen uit drie niveaus van geluiddemping: de sterkste filter met een geschatte SNR (Single Number Rating) van 20 dB die bedoeld is voor luide muziek, motorsporten of het gebruik van elektrisch gereedschap.

Sennheiser-SoundProtex PlusDe medium filter, met een geschatte SNR van 17 dB, wordt aangeraden voor festivals, evenementen of reizen. De lage filter, met een geschatte SNR van 10 dB, is geschikt voor rustigere concerten, rumoerige kantoren of voor een café- of restaurantbezoek. Voor diegenen die volledige stilte willen ervaren, kan de meegeleverde ‘full block’-filter gebruikt worden. Ook dit model werd gemaakt van duurzaam en afwasbaar materiaal.

SoundProtex-gehoorbeschermingsoordopjes zijn vanaf 16 mei 2023 beschikbaar voor pre-order en zullen vanaf 30 mei 2023 verkrijgbaar zijn. De SoundProtex wordt aangeboden tegen een aanbevolen verkoopprijs van 39,90 euro. De SoundProtex Plus zijn verkrijgbaar voor €79,90. Beide modellen worden geleverd met een opbergzakje.

Voor meer informatie over de SoundProtex-gehoorbeschermingsoordopjes kan je terecht op de officiële website van Sennheiser.

Verkooppunten van het merk sennheiser