Sonos is begonnen met het aanbieden van een abonnementsdienst voor luidsprekers te kunnen ‘huren’: Sonos Flex. Er zijn drie verschillende versies: 10 euro per maand, 25 euro per maand of 50 euro per maand.

Bij het goedkoopste abonnement orden er twee Sonos One-luidsprekers geleverd. Wanneer je deze zou aankopen, hebben zij een prijskaartje van 210 euro per stuk. Wat ervoor zorgt dat je na 28 maanden abonnement voordeliger geweest zou zijn met de aankoop ervan.

Voor 25 euro per maand krijgen de gebruikers ook dezelfde twee Sonos One-luidsprekers met een Sonos Beam-soundbar erbij. De prijs van deze soundbar is 388 euro, waardoor het na zo’n 32 maanden goedkoper geweest zou zijn om ze apart aan te schaffen.

Het duurste abonnement, 50 euro per maand, is echt bedoeld voor mensen die van hun woonkamer een thuisbioscoop willen maken. Voor deze prijs krijgen de gebruikers een Sonos Playbar, een subwoofer en twee Sonos-One luidsprekers. Het totale prijskaartje van deze producten is 1781 euro. Als we dit even uittellen, zou het na drie jaar goedkoper geweest zijn om de producten zelf aan te kopen.

Wie gebruik maakt van de abonnementsdienst kan kiezen tussen zwarte en witte luidsprekers. In de toekomst zullen gebruikers de luidsprekers kunnen omruilen voor toekomstige modellen wanneer deze uitkomen, volgens Sonos.

De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, je hangt dus niet vast aan een jaarlijks contract of iets dergelijks. Bij het duurste abonnement hebben gebruikers recht op een gratis installatie, maar voorlopig is dit enkel nog maar in Amsterdam. De abonnementsdienst in zijn geheel is ook nog niet beschikbaar in de hele Benelux, maar voorlopig enkel in Nederland.

Verkooppunten van het merk sonos