Sonos heeft recentelijk de overname van Mayht Holding BV aangekondigd. Dit is een Nederlands bedrijf dat transducers produceert. De transducer is een cruciale component in luidsprekers die zorgt dat er geluid gecreëerd wordt. Mayht heeft hiervan een nieuwe versie ontworpen zodat deze in compactere en lichtere ‘vormfactoren’ gebruikt kan worden. Zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Maar waarom is deze overname goed voor Sonos?

Mayht-Transducer

Volgens Patrick Spence, CEO van Sonos, zal de doorbraak van Mayht in transducertechnologie het merk in staat stellen om een grote stap voorwaarts te zetten in hun productportfolio. Deze overname geeft de luidsprekerfabrikant een groot concurrentieel voordeel doordat ze meer intellectueel eigendommen, mensen én technologie in huis halen.

Ook CEO van Mayht, Mattias Scheek, is erg positief. Hij vertelt dat hun droom altijd geweest is om een nieuwe standaard te zetten in de audio-industrie. Hij denkt dan ook dat de collaboratie tussen Mayht technologie en Sonos producten een positieve evolutie zal kennen. Niet alleen op basis van cijfers maar (gelukkig) ook op vlak van geluid.

“Mayht’s breakthrough in transducer technology will enable Sonos to take another leap forward in our product portfolio.”

Wat de prijs van deze eigendomsoverdracht bedraagt? Ongeveer zo’n 100 miljoen dollar. De details omtrent de overname zal toegelicht worden tijdens Sonos’ ‘Q2 earnings call’ dat plaats zal vinden in mei.

Lees ook


Sonos Beam ReviewSonos Beam (Gen 1): Review

 


 

Eén ding is zeker: het onderwerp aangaande verklaringen over de overname van Mayht en de invloed op de productportefeuille, bedrijfsstrategieën en kansen zal zeker ‘aangeraakt’ worden tijdens de gesprekken. Maar of de fusionering van Sonos en Mayht het werkelijk zo goed zal doen als de managers denken en hopen, dat zullen we moeten afwachten. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk welk ‘effect’ deze coöperatie op de producten van Sonos zal hebben.

Verkooppunten van het merk sonos