Zowel Sonos als IKEA zijn zich bewust van de positieve invloed die niet alleen licht, maar ook geluid kan hebben op het leven thuis. En om die boodschap nog extra kracht bij te zetten, lanceren ze een nieuwe versie van de SYMFONISK tafellamp-speaker die naar eigen zeggen garant staat voor een nog betere geluidservaring. Inclusief een aangepast ontwerp dat een make-over heeft gekregen. Zo is de ‘luidste lamp’ nu nóg beter geworden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lampenkap van glas of textiel.

In 2019 maakte de SYMFONISK tafellamp-speaker zijn debuut. Meteen ook het eerste product dat Sonos in samenwerking met IKEA heeft ontwikkeld. Nu, 2 jaar later, hebben ze dit model nog verder doorontwikkeld tot de SYMFONISK 2.0 zeg maar. Naast natuurlijk hun recent geïntroduceerde IKEA SYMFONISK wandpaneelspeaker die we in deze review, speciaal voor jullie, wat verder onder de loep namen.

“In addition to its smaller size and variety of design options, the new SYMFONISK table lamp speaker provides a wider and more room-filling sound, creating a great listening experience regardless of where you place it in your home.”

Aldus Sara Morris, product manager bij Sonos. Benieuwd naar wat dit spiksplinternieuwe model nu zó speciaal maakt? Wij lichten alvast enkele highlights van de SYMFONISK tafellamp-speaker graag verder uit.

Laten we beginnen met het aller, allerbelangrijkste: het geluid. Met zijn volledig nieuwe akoestische architectuur, die onder andere gebruik maakt van een aangepaste ‘wave guide’, zorgt voor een geweldige geluidservaring. Hierbij staat een breder en nóg ruimtevullender geluid centraal. Ongeacht waar je deze ‘lamp met muzikale toets’ in huis wordt zet.

Vervolgens, niet geheel onbelangrijk: de integratie met jouw interieur. De integratie kan nog meer ‘op maat’ geschieden want vanaf heden kan je kiezen uit een verscheidenheid aan lampvoeten en -kappen. Evenals een breder scala van lampen dankzij de toegevoegde E26- of E27-fitting. Ready to ‘mix & match’?

En als kers op de taart: een eenvoudige installatie en toegang. Net zoals alle andere producten uit het SYMFONISK portfolio. Op die manier kan de vernieuwde lamp deel uitmaken van het Sonos-systeem. Hierdoor krijg jij als eindgebruiker heel gemakkelijk toegang tot meer dan 100 streamingdiensten.

Naar verwachting zal de SYMFONISK tafellamp en speaker in één vanaf november te koop zijn in Nederland. Voor België zal dat pas zijn vanaf januari 2022. Benieuwd naar de adviesprijzen? Hieronder een kort overzicht:

  • Lampvoet met wifi-speaker: €129,-
  • Glazen kap €30,-
  • Textielen kap €20,-.

Verkooppunten van het merk sonos