Sony laat weten dat ze een speciale en wel zeer exclusieve ‘Perfect for PlayStation 5’ campagne starten voor hun ondertussen welbekende BRAVIA XR tv’s. Zo krijgen kopers van geselecteerde BRAVIA XR tv’s een digitale code voor de PlayStation Store ter waarde van maar liefst €100 cadeau. Daarenboven kondigen ze nog enkele gloednieuwe functies aan voor hun BRAVIA XR tv’s die zeker en vast in de smaak zullen vallen door gamers.

De BRAVIA XR tv’s van Sony, hieronder mogen we rekenen op de A90J, A80J, X95J, X90J en Z9J, bieden naar eigen zeggen schitterende, realistische beelden met heldere kleuren en in het oog springende contrasten. Daarnaast zorgt de Sound-from-Picture Reality voor een uniek geluid waardoor elke actie tijdens een film levensecht lijkt. Aldus Sony.

Maar ook voor het gamen heeft de gerenommeerde elektronicagigant niets aan het toeval overgelaten. Sony heeft ervoor gezorgd dat met enkele exclusieve functies de PlayStation 5 en BRAVIA XR-modellen een perfecte match vormen. Benieuwd naar de exclusieve features?

Lees ook


Ontdek Sony’s draadloze nekspeaker mét Dolby Atmos: de SRS-NS7Sony SRS-NS7

 


 

Als jij van plan bent om een dergelijk exemplaar in huis te halen, dan mag je rekenen op Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode. Maar wat houdt dit nu juist in?

Met Auto HDR Tone Mapping worden de HDR-instellingen tijdens de eerste PS5-set-up onmiddellijk geoptimaliseerd. De gameconsole herkent individuele BRAVIA tv-modellen automatisch en selecteert de beste HDR-instellingen voor de televisie. De geoptimaliseerde HDR Tone Mapping zorgt voor een weergave van alle cruciale details en kleuren. Zelfs in contrastrijke scènes.

Maar daarnaast wordt ook de functie Auto Genre Picture Mode toegevoegd. Hierdoor kunnen BRAVIA XR tv’s detecteren wanneer iemand een game speelt of een film kijkt. Dankzij deze handige functionaliteit schakelt het tv-toestel automatisch over naar Game Mode wanneer een game wordt gespeeld. Dit minimaliseert de invoervertraging voor een betere actierespons. Wanneer een film via een streamingservice of vanaf een Ultra HD Blu-ray schijf op de PS5 afgespeeld worden, dan schakelt de tv automatisch naar Standard Mode. Dit verschuift de focus naar beeldverwerking voor een expressiever beeld. Handig toch?

“De BRAVIA XR tv’s passen uitstekend bij een reeks audioproducten van Sony. Zoals het HT-A9 thuisbioscoopsysteem of de HT-A7000 en HT-A5000 soundbars. Deze producten zijn eenvoudig aan te sluiten op een PS5 voor een unieke beleving.”

Naar verwachting zullen Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode beschikbaar zijn vanaf eind januari 2022 via een software-update.

Combineer dit alles met de voucher voor de PlayStation Store ter waarde van 100 euro en je hebt meteen al een mooie deal te pakken lijkt ons. Overigens loopt er nog een aantrekkelijke cashback actie tot 14 november. Wil je meer weten over de actie en vouchers voor de BRAVIA XR en PlayStation Store? Neem dan hier snel een kijkje.

Verkooppunten van het merk sony