Een indrukwekkend jubileum in ruimte 58

Dit jaar viert Yamaha een bijzonder jubileum: maar liefst 70 jaar toewijding aan de wereld van hifi. Dit historische moment wordt groots gevierd tijdens het Dutch Audio Event (DAE), waar Yamaha enkele van zijn meest iconische modellen tentoonstelt in ruimte 58. Het Japanse merk staat al tientallen jaren bekend om zijn hoogwaardige audioproducten, en nu worden bezoekers van het evenement getrakteerd op een reis door de rijke geschiedenis van Yamaha hifi. Van klassiekers tot moderne innovaties, de line-up van producten op het DAE is een must-see voor elke muziekliefhebber.

Een unieke shoot-out tussen topmodellen

Op het DAE laat Yamaha niet alleen zijn jubileummodellen zien, maar organiseert het ook een spectaculaire “shoot-out” tussen twee van zijn meest geavanceerde versterker-luidsprekercombinaties. In ruimte 58, een speciaal ingerichte ruimte tijdens het evenement, zijn twee zones gecreëerd: een stereozone en een surroundzone.

In de stereozone kunnen bezoekers een directe vergelijking maken tussen de Yamaha R-N2000A netwerkversterker in combinatie met de NS-2000 luidsprekers en de Yamaha R-N1000A, die gekoppeld is aan de NS-800 monitors. De R-N1000A heeft ook ondersteuning van een NS-SW300 subwoofer, wat voor extra diepe en krachtige bassen zorgt. De strijd tussen deze high-end audiocomponenten belooft spectaculair te worden en laat bezoekers ervaren hoe verschillend geluid kan zijn, zelfs binnen hetzelfde merk.

Om de beleving compleet te maken, heeft Yamaha ervoor gezorgd dat de stereozone is uitgerust met professionele geluidsapparatuur. Een Yamaha Stagepas PA-systeem met vier DZR10 actieve luidsprekers en twee krachtige subwoofers zorgt voor een indrukwekkende auditieve ondersteuning. Temidden van dit alles zal een DJ zijn kunsten vertonen, waardoor de beleving van Yamaha hifi compleet tot leven komt.

De surroundzone: een feest voor de zintuigen

Naast de stereozone is er ook een surroundzone waar bezoekers kunnen genieten van een meeslepende 5.1-opstelling. Hier demonstreert Yamaha de kracht van zijn RX-A6A AV-receiver, die in combinatie met PMC active twenty5i speakers een surroundgeluid produceert dat de luisteraar volledig omringt. Bovendien worden de NS-AWS92 outdoor speakers gepresenteerd, wat Yamaha’s veelzijdigheid onderstreept als het gaat om zowel binnen- als buitengebruik.

In de surroundzone kunnen bezoekers niet alleen genieten van een uitzonderlijk geluid, maar ook de toekomst van thuisbioscooptechnologie ervaren. Yamaha staat bekend om zijn innovatieve benadering van AV-oplossingen, en deze demonstratie laat zien hoe ver de technologie zich de afgelopen 70 jaar heeft ontwikkeld.

Een jubileum om nooit te vergeten

Het Dutch Audio Event 2024 is een perfect podium voor Yamaha om zijn 70-jarige bestaan te vieren. Met iconische modellen, nieuwe technologieën en spectaculaire demonstraties in zowel stereo als surround, is het evenement een viering van alles wat het merk groot heeft gemaakt in de wereld van hifi. Of je nu een doorgewinterde audiofiel bent of gewoon houdt van hoogwaardige audio, de jubileumpresentatie van Yamaha op het DAE is een ervaring die je niet mag missen.

Netwerken met professionals en gelijkgestemden

Een van de grootste voordelen van het Dutch Audio Event is de mogelijkheid om in contact te komen met experts uit de industrie en gelijkgestemde muziekliefhebbers. Dit is dé kans om vragen te stellen, advies in te winnen en nieuwe inzichten op te doen van professionals die weten hoe je het beste uit je audiosysteem kunt halen.

Praktische informatie en tickets

Het Dutch Audio Event 2024 vindt plaats op 5 en 6 oktober in het NH Hotel Koningshof in Veldhoven. De toegang is gratis voor alle bezoekers, maar vanwege de populariteit van het evenement is het verstandig om je van tevoren te registreren via de officiële website. Voor meer informatie over het programma, de deelnemers en de verschillende demonstraties kun je terecht op Dutch Audio Event 2024.

Zorg dat je erbij bent en beleef een onvergetelijk weekend vol muziek, technologie en audiobeleving op het hoogste niveau!

Verkooppunten van het merk yamaha