Hoewel het onderwerp wellicht niet direct in de dagelijkse behoeften van onze lezers in de Benelux voorziet, willen we jullie meenemen op een opmerkelijke reis (vanuit je luister- en/of leespositie). Een reis die misschien niet meteen jullie aandacht trekt, maar wellicht een vonk van inspiratie kan doen overslaan. Voor de audio-enthousiastelingen, muziekliefhebbers, audiofielen, … onder ons, hebben we een waar juweeltje ontdekt: House of Sound in NYC.

In het hart van de bruisende Chelsea-wijk in New York City, staat dit unieke audio-heiligdom. Hier worden ‘s werelds vooraanstaande audiomerken zoals Sonus faber, McIntosh, Pro-Ject, Rotel, en Sumiko in de schijnwerpers gezet. Voorheen bekend als World of McIntosh en gevestigd in SoHo, heeft House of Sound een nieuwe benadering ontwikkeld met zorgvuldig ontworpen luisterruimtes die de kunst van geluid naar een volledig nieuw niveau tillen.

Dit is niet zomaar een plek, maar eerder een doordacht gecreëerd herenhuis dat een betoverende, allesomvattende zintuiglijke ervaring biedt. Een ervaring die wellicht zal inspireren en verwonderen. Vergelijkbaar met het indrukwekkende AudioExpert Castle.

Ontdek de locatie

Het huis van House of Sound beslaat een impressionante 1.000 vierkante meter (ongeveer) in een statig herenhuis in Chelsea (lees: een buurt die doordrenkt is met cultuur en creativiteit). Elk detail van dit historische gebouw is zorgvuldig afgestemd zodat een voortreffelijk geluid gecombineerd kan worden met een verfijnde esthetiek.

De apparatuur

In ‘House of Sound’ wordt je volledig ondergedompeld. Immersive is wellicht de meest geschikte term om dit te benoemen. Waarom we dit zo formuleren? Er is heel wat te bezichtigen én te beluisteren dankzij een hypermoderne thuisbioscoop, vier unieke luisterruimtes, een uitgebreide verzameling vinylplaten en verschillende buitenruimtes.

Iedere luisterruimte is uitgerust met een unieke combinatie van Sonus faber-luidsprekers, McIntosh-versterkers, Pro-Ject draaitafels, en Rotel elektronica. Dit geheel staat garant voor een harmonieus audioparadijs.

Bezoek House of Sound

House of Sound biedt gasten de unieke kans om een ongeëvenaarde audio-ervaring te beleven in het hart van New York City. Dit is geen gewone showroom, maar eerder een unieke plek om te ontdekken, te verkennen, alsook te genieten van muziek op een zeer hoog niveau.

Voor onze lezers die binnenkort in New York zijn, of zij die al plannen hebben gemaakt om ‘the city that never sleeps’ te bezoeken: misschien is dit wel iets om op je bucketlist te zetten. Zo wordt je reis naar deze metropool nog specialer.

House of Sound laat je kennismaken met de allerbeste audio-apparaten van de McIntosh Group: McIntosh, Sonus faber, Pro-Ject, Rotel en Sumiko. Tijdens een audio-tour wordt je begeleid door het herenhuis zodanig dat je elke luisterruimte kan ervaren. Dit herenhuis is minutieus ontworpen om een onberispelijk geluid te presenteren, harmonieus verweven met een uniek design.

Heb jij geen plannen om de oversteek te maken richting de Verenigde Staten? Geen zorgen: dan is er nog altijd het betoverende AudioExpert Castle – hosted by AudioExpert.

Verkooppunten van het merk sonus-faber