Bowers & Wilkins heeft niet één maar vijf nieuwe draadloze producten geïntroduceerd als onderdeel van een volledig ontwikkelde multiroom-familie, en heeft de naam Formation Suite gekregen. Het heeft als doel echte, bekabelde hi-fi geluidskwaliteit te leveren uit een reeks draadloze producten die complete audio kunnen leveren.

Het Formation Suite-assortiment bestaat uit vijf producten bij de lancering: de Formation Duo actieve draadloze luidsprekers, de Formation Wedge draadloze luidspreker, een Formation Bar-soundbar, een Formation Bass-subwoofer en de Formation Audio draadloze hub. En ze zijn gericht op de markt voor premium audio, met prijzen die bij elkaar passen.

De productlijn is volledig in eigen beheer ontworpen en maakt gebruik van een gepatenteerd mesh-netwerk. Het bedrijf beweert dat het Formation-assortiment een toonaangevende, “onmerkbare” synchronisatie van minder dan één microseconde tussen de Duo-luidsprekers en milliseconden tussen componenten levert. B&W zegt dat dit de concurrentie ver vooruit is.

Er is ook een B&W Formation-app beschikbaar op Android en iOS voor het besturen van het systeem en het streamen van muziekservices, evenals ondersteuning voor Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, aptX HD, Bluetooth 4.1 en 96/24-bit hoge resolutie audio.

Formation Duo
Formation Duo

De Formation Duo (€3999,99/paar) is een paar volledig actieve, draadloze luidsprekers. Ze gebruiken dezelfde 6,5-inch Continuum-driver die te vinden is op de B&W 800-serie en een 1 inch tweekoppige koolstofkoepel, ontkoppeld en bovenop de luidspreker geplaatst. De Formation Duo wordt geleverd met een passend futuristisch uiterlijk, verkrijgbaar in wit of zwart, maar is nog steeds onmiddellijk herkenbaar als een paar Bowers & Wilkins-luidsprekers.

Formation Wedge
Formation Wedge

De Formation Wedge (€999,99) is de speciale draadloze luidspreker met een elliptisch ontwerp van 120 graden en kan worden beschouwd als een grondige update van de beroemde B&W Zeppelin. Binnenin vind je vijf luidsprekers, elk met een eigen versterking; 2 x 1in tweekoppige tweeters, 2 x 3.5in FST midrange luidsprekers en een 6 inch subwoofer.

Formation Audio
Formation Audio

Met Formation Audio (€699,99) kunnen oudere passieve audioproducten aangesloten worden op het Formation-systeem. Hiermee kan een CD-speler, draaitafel of ander product aangesloten worden op het Formation multiroom-systeem. Deze draadloze hub heeft digitale en analoge in- en uitgangen (RCA en optisch).

Formation Bar
Formation Bar

De Formation Bar (€1249,99) en Formation Bass (€1099,99) zijn een soundbar en subwoofer bedoeld voor het upgraden van uw AV-ervaring. Negen aandrijfeenheden inclusief een speciaal middenkanaal in de soundbar zorgen voor helderheid van het geluid en veel knaller voor uw geld.De Formation Bass draadloze subwoofer gebruikt 2 x 6,5 inch tegenovergestelde drivers en Klasse D-versterking.

Formation Bass
Formation Bass
Verkooppunten van het merk bowers-wilkins