Krachtig geluid uit dunne televisies: dat is wat veel mensen tegenwoordig verwachten. En laat het nu net de moeilijkheid zijn om goede luidsprekers in een flinterdunne televisie te steken. Dit zorgde ervoor dat de soundbar plots heel wat populairder werd. Ook Denon heeft op die stijgende vraag ingespeeld. Een van de laatste toevoegingen aan hun portfolio is de DHT-S316: een soundbar gecombineerd met een draadloze subwoofer. Aangezien mijn huidige tv geen fantastisch geluid produceert, was ik alvast zeer enthousiast om hiermee aan de slag te gaan.

Technische specificaties DHT-S316

Wanneer ik de soundbar en de subwoofer uit de doos haalde, voelde het onmiddellijk aan als kwalitatieve producten. De afwerking is tiptop in orde, voelt stevig aan en ziet er uitnodigend uit. De soundbar is nog geen 5 cm hoog en paste perfect onder mijn eigen tv. De subwoofer is wat minder subtiel in de ruimte aanwezig, maar wanneer je het bijvoorbeeld naast een televisiekast zet, valt het met zijn sobere uiterlijk haast niet op in de omgeving.

Denon DHT-S316Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is belangrijk wanneer het om luidsprekers gaat. De soundbar heeft twee 1-inchtweeters en twee 1,25 inch x 44 inch midrangedrivers. De subwoofer heeft een bassdriver van 5,5 inch. Zowel Dolby Digital als dts-geluidssporen kunnen gedecodeerd worden. Ook beschikt de soundbar over virtual surround voor een nagebootst surroundgeluid.

Buiten de soundbar en de subwoofer bevindt zich ook een hdmi-kabel in de doos. Met deze kabel kan ook audio van de televisie via ARC ontvangen worden, waardoor de audio ook met de afstandsbediening van de tv bediend worden. Dit vond ik persoonlijk zeer handig aangezien ik het niet zo leuk vind wanneer mijn salontafel vol ligt met allemaal afstandsbedieningen voor verschillende apparaten. Hoe minder en gemakkelijker, hoe beter.

Daarbuiten kan er dankzij de bluetooth-connectiviteit ook muziek gestreamd worden van draadloze apparaten zoals smartphones, tablets of computers.

Tijd om te testen…

Het installeren van de soundbar en de subwoofer verliep verbazend vlot. Hdmi-kabel connecteren van de soundbar aan de televisie, de stroomkabels voorzien bij beide apparaten en we’re good to go. Het leuke aan de subwoofer is dat hij ‘draadloos’ is. Een stroomkabel moet voorzien worden, maar hij moet niet geconnecteerd worden aan de soundbar of aan de televisie. Dit zorgt ervoor dat hij heel goed geïntegreerd kan worden in het interieur zonder storende kabels.

Denon DHT-S316Na het opzetten van de televisie hoor ik al onmiddellijk een verschil: het geluid klinkt helderder, stemmen duidelijker, waarschijnlijk door de dialogue enhancer, en de subwoofer geeft de audio een bepaalde diepte.

Op de afstandsbediening staan enkele presets: Night Mode, Movie en Music. Bij Night Mode klinkt het geluid aangenaam bij het kijken van je dagelijkse programma’s op televisie. Movie zorgt ervoor dat het geluid wat ruimer en dieper klinkt, bijna alsof je de film in de bioscoop aan het kijken bent. En dan ten slotte nog Music, waarbij de muziek toch al heel wat krachtiger klinkt dan bij de normale speakers van je tv.

Bij actiefilms vind ik het persoonlijk fijn als de actievere scènes wat duidelijker naar voor komen. Terwijl bij rustigere films ik niet zo fan ben van echt diepe tonen. Wat zeer handig en leuk is bij deze set, is dat je de bas naar je eigen smaak kan aanpassen. Met de volumeregelaar van de bas kan je helemaal zelf instellen hoe fel je de bas wil doen doorklinken.

Actiefilms en thrillers worden al onmiddellijker een stuk levendiger dankzij de subwoofer. Ook het volume hoger zetten tijdens rustigere scènes is niet nodig: de stemmen zijn perfect verstaanbaar. Gedaan met schrikken van het geluid tijdens onverwachte actiescènes! Maar ook tijdens een normaal avondje tv kijken, merk je wel dat het geluid een upgrade heeft gekregen. Alles klinkt veel helderder en beter.

Denon DHT-S316Ook het koppelen van een apparaat via bluetooth verloopt vlekkeloos. De DHT-S316 wordt vrijwel onmiddellijk gevonden en kan verbonden worden. Amper een minuut later kan ik al beginnen streamen. Wat het streamen van muziek betreft, moet je geen al te spectaculaire resultaten verwachten. Deze soundbar zorgt voor krachtige verbeteringen voor je geluid op tv, maar indien je op zoek bent naar een installatie voor enkel muziek te streamen, kan je beter op zoek gaan naar een degelijke muziekinstallatie.

Nu is het natuurlijk ook niet echt de bedoeling dat je een soundbar met subwoofer aankoopt enkel en alleen om muziek te streamen. Voor je tv doet deze soundbar wonderen qua geluid, zeker voor deze prijs. Een echte aanrader dus!

Conclusie

Wat de DHT-S316 soundbar met subwoofer betreft, kan ik deze alleen maar aanraden wanneer je op zoek bent naar goed geluid voor een klein prijsje. Ze is zeer gebruiksvriendelijk, creëert een echt ‘home cinema’-gevoel en ook prijs/kwaliteit zit zeker snor. Wil je een muzieksysteem waarbij je ook hoogkwalitatief muziek wilt kunnen afspelen, dan zal een duurdere installatie jou iets meer kunnen bekoren. Ook niet te vergeten: de producten zijn goed te integreren in de woonkamer dankzij het slanke ontwerp van de subwoofer. De soundbar ziet er kwalitatief en neutraal uit waardoor ook deze niet zal storen in de omgeving. Kortom het is een zeer mooi systeem waarbij je zeker en vast waar voor je geld krijgt.

Denon DHT-S316

€299
9

Prestaties

8.0/10

Functionaliteiten

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

10.0/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

9.0/10

Pros

  • Prijs/kwaliteit
  • Slank ontwerp
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Het draadloze aspect van de subwoofer
  • Ideaal voor zowel een avondje tv kijken als een actiefilm

Cons

  • Kwaliteit streamen muziek
Verkooppunten van het merk denon