Een nieuw jaar, een nieuw vlaggenschipmodel. Dat moeten ze bij Panasonic gedacht hebben want de gerenommeerde fabrikant zet 2022 wel zéér goed in met de komst van hun LZ2000 OLED televisie die overigens verkrijgbaar zal worden in een formaat van 55, 65 of 77 inch. Dit exemplaar is voorzien van onder andere nieuwe gamingfuncties zoals Game Control Board, een automatische NVIDIA GPU-detectie, compatibiliteit met HDMI 2.1, … en nog veel meer. Daarnaast heeft de LZ2000 OLED array luidsprekers met directionele audio en ingebouwde, multi-side-fire-luidsprekers die naar eigen zeggen een superieure surround geluidservaring leveren. Met inbegrip van Dolby Atmos. Klink alvast als muziek in onze oren. Hopelijk ook in die van jou?

Panasonic is met dit LZ2000 model echt ‘all the way’ gegaan. Deze nieuwe televisie is volledig afgestemd door ervaren professionals uit de ‘Hollywood scene’. Hierbij staat een uitstekende kleurnauwkeurigheid centraal. Perfect om jouw favoriete films of series nóg intenser te beleven.

“Panasonic delivers optimum picture and sound quality regardless of how or what content is being viewed with its nuanced picture optimization based on the ambient light color temperature and smoother Auto AI genre detection.”

En om dat te bewerkstelligen, heeft de LZ2000 geavanceerde sensoren ingebouwd die de kleurtemperatuur van het omgevingslicht detecteren en het beeld daarop automatisch aanpassen. Hierdoor wordt jou een natuurlijke kijkervaring geboden. Deze nieuwe functie bouwt voort op de gekende Auto AI-modus van Panasonic die vorig jaar werd geïntroduceerd. Deze maakt gebruik van kunstmatige intelligentie die de inhoud in realtime analyseert. Afhankelijk daarvan wordt de beeld- en geluidskwaliteit geoptimaliseerd. Zonder dat jij als eindgebruiker manueel instellingen moet aanpassen. Handig toch?

Alle drie de formaten gebruiken de nieuwste generatie ‘Master OLED Pro-configuratie’. Hierdoor wordt er nog meer helderheid gegarandeerd. Wat dit oplevert? De kleuren van HDR die er nog meer ‘uitspringen’. Ook is de nauwkeurigheid bij het reproduceren van details in helderdere gebieden sterk verbeterd. Aldus Panasonic.

Lees ook


Panasonic TX-65JZ2000E OLED review 4K televisiePanasonic TX-65JZ2000E OLED: Review 4K televisie

 


 

Er wordt ondersteuning geboden voor heel wat verschillende ‘beeldformaten’. Denk maar aan Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive en HLG Photo. Ideaal om je volledig ‘onder te dompelen’.

Panasonic, overigens de eerste fabrikant die een ingebouwde op- en zijwaarts gerichte luidspreker introduceert, heeft de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd met de komst van hun nieuwe array speakers. Deze ‘lopen’ over de hele lengte van de televisie. Dit brengt een meeslepende geluidservaring tot realiteit. Panasonic spreekt bijvoorbeeld over een breder geluidsbeeld met nauwkeuriger, helderder én directioneel geluid.

Een andere nieuwe functie: het Game Control Board. Deze verzamelt alle relevante instellingen en informatie omtrent de game die gespeeld wordt. Deze kan vervolgens gepresenteerd worden als een soort overlay over het spel. Daarnaast heeft Panasonic een 60 Hz Refresh Mode voorzien die de ingangsvertraging voor 60 Hz games verminderd.

Het is nog niet duidelijk wanneer de LZ2000 OLED televisie van Panasonic beschikbaar zou zijn in de Benelux. Ook zijn de adviesprijzen, op het moment van schrijven, nog niet gekend.

Verkooppunten van het merk panasonic