Dat is een vraag waar we (gelukkig) volmondig ‘ja’ op kunnen antwoorden. Sony heeft het weer gedaan. Ze introduceren het nieuwe BRAVIA XR portfolio. De ‘hoofdrollen’ zijn deze keer weggelegd voor de MASTER Series Z9K 8K, X95K 4K Mini LED, MASTER Serie A95K, de MASTER Serie A90K, A80K 4K OLED en X90K 4K LED. Centraal staat onder meer XR Backlight Master Drive voor Mini LED en XR Triluminos Max voor de nieuwe OLED. Nieuwsgierig naar alle verdere details?

Naar eigen zeggen wil Sony met de komst van deze vernieuwde BRAVIA XR line-up de meest meeslepende belevenis op de markt creëren. Net zoals ze dat al jarenlang doen met hun hoogwaardige belevingsproducten die we eerder in verschillende reviews al ‘op de proef’ mochten stellen. Getuigen van dienst zijn onder andere de WF-1000XM4 in-ears, de BRAVIA XR-65A80J televisie, de SRS-XG500 draadloze speaker, de HT-S40R surround set, WH-1000XM4 draadloze hoofdtelefoon, … Kan je er, net zoals ons, niet genoeg van krijgen? Dan ontdek je hier al onze reviews.

Sony BRAVIA XR

Maar wat bedoelen we nu met die bovengenoemde XR Backlight Master Drive? Wel, dit exemplaar wordt aangedreven door de Cognitive Processor XR. Deze maakt gebruik van een volledig nieuwe verwerkingsmethode die veel verder gaat dan conventionele artificiële intelligentie (AI). De manier waarop mensen dingen zien én horen na wordt dankzij deze processor nagebootst.

Lees ook


Sony WF-1000XM4 review in-earsSony WF-1000XM4: Review in-ears

 


 

Wanneer wij objecten waarnemen, dan focussen we onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie wordt het scherm opgedeeld in meerdere zones. Hierbij detecteert de TV automatisch waar deze ‘focuspunten’ zich in het beeld bevinden. Bij conventionele AI is enkel en alleen in de mogelijkheid om beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel te detecteren en te analyseren. Maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks van elementen tegelijk analyseren. Het resultaat? Een betere onderlinge samenhang van alle elementen. Op die manier wordt alles ‘in scene’ tot leven gewekt bij wijze van spreken. Erg indrukwekkend!

Maar dat is niet alles want het gaat nog veel verder. Bij de Z9K- en X95K-series wordt de zogenaamde ‘mini-led-backlight’ aangestuurd door de Cognitive Processor XR. Sony spreekt over een grote nauwkeurigheid, een uitstekende helderheid, een dynamisch bereik en diepe zwarttinten. Met miljoenen individuele zelf-oplichtende pixels levert de A95K meer kleuren dan ooit tevoren. Aldus Sony.

Verder is deze gloednieuwe BRAVIA XR line-up voorzien van Acoustic Surface Audio+ voor OLED-modellen en Acoustic Multi-Audio voor LED-modellen. Kort door de bocht kan men stellen dat de positie van het geluid nauwkeurig afgestemd wordt op de beelden voor een echt meeslepende audiovisuele ervaring. Sony garandeert een Sound-from-Picture Reality ervaring. Een perfecte harmonie tussen ervaring, actie en geluid? Check!

Lees ook


Sony WH-1000XM4 ReviewSony WH-1000XM4: Review

 


 

Als volgende biedt Sony, in samenwerking met Netflix, de Netflix Calibrated Mode aan. Een unieke feature die ontworpen is met het oog op: de beeldkwaliteit van de producent evenaren. In het menu is er een optie beschikbaar genaamd Netflix Calibrated Mode. Deze reproduceert automatisch de beeldweergave. Zo kan jij als liefhebber van entertainment, in de meest brede zin van het woord, optimaal genieten van jouw favoriete tv-series, films, documentaires of andere programma’s op Netflix. Net zoals de makers het bedoeld hadden.

“De nieuwe XR modellen ondersteunen een beeldsnelheid tot wel 120fps met superscherpe 4K resolutie, voor HDMI 2.1 compatibele games.”

Sony laat weten dat er later meer informatie bekend gemaakt zou worden omtrent adviesprijzen en beschikbaarheid in de Benelux. Wil je dat niet missen? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze wekelijkse Audiovideo2day nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Wil je meer ontdekken over al het moois dat deze vernieuwde BRAVIA XR line-up van Sony jou te bieden heeft? Dan is deze webpagina niet te missen. Klaar om volledig ondergedompeld te worden?

Verkooppunten van het merk sony