Pro-Ject, het Oostenrijkse audiobedrijf dat voornamelijk bekend staat om hun hoogwaardige draaitafels, is een samenwerking gestart met het premium kledingmerk Fred Perry. Het resultaat van die collaboratie? Dat is de Fred Perry x Pro-Ject Record Deck. Een draaitafel waarbij het geluid wordt verzorgd door Pro-Ject en de ‘styling’ door Fred Perry. Deze telg is specifiek ontworpen voor muziekliefhebbers en platenverzamelaars die tegelijkertijd fashion een belangrijk ‘item’ vinden. Gemaakt voor een uitzonderlijk geluid, klinkt het.

Je kan er niet omheen: de draaitafels, geleverd in 3 speciale uitvoeringen van het kledingmerk, zijn gebaseerd op een originele kleur van het Fred Perry-shirt. Qua ‘techniek’ is de Fred Perry X Pro-Ject Audio Systems Record Deck een combinatie van de meest iconische platenspelers: de Essential III en Debut Carbon EVO. Je zou kunnen zeggen: een ‘hybride versie’ waarbij het beste van twee werelden wordt gecombineerd.

Deze telg beschikt over een acryl slipmat die gekenmerkt wordt door de welbekende ’30 Leaf Laurel Wreath’. Een ‘verstelbare’ phono pre-amp is ingebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van de Ortofon OM 10 cartridge met elliptische diamond stylus die al geïnstalleerd is. Op vlak van snelheidsregeling is er de keuze tussen 33 en 45 toeren per minuut.

Mocht je minder bekend zijn met Pro-Ject: het bedrijf werd opgericht in 1991 door muziekliefhebber Heinz Lichtenegger die een ongelofelijke fan was van analoog. Dit audiomerk werd gelanceerd, te midden van de opkomst van compact disc spelers. Anders gezegd: in een tijd dat vinyl dood werd verklaard. Heinz was ervan overtuigd dat een luisteraar op de meest eenvoudige manier moest kunnen genieten van muziek. Mede dankzij een platenspeler uiteraard.

Pro-Ject maakt gebruik van toonaangevende technieken en creëert platenspelers die er niet alleen goed uitzien, maar ook goed klinken. De Record Deck van Pro-Ject en Fred Perry is leverbaar in drie verschillende kleurstellingen waaronder Black/Champagne/Champagne, White/Ice/Navy en Maroon/White/Ice.

Verkooppunten van het merk pro-ject