Sinds kort heeft het gevestigde Franse audiomerk Focal een nieuwe versie aangekondigd van hun bestaande Focal Clear MG Professional hoofdtelefoon. Ditmaal gaat het over een model dat alleen ontworpen is voor thuisgebruik.

De Focal Clear MG Professional werd voornamelijk gelanceerd voor een gebruik in de professionele sector. Zijn ‘kleinere broer’, de Focal Clear MG daarentegen is dan weer ontworpen om vooral in huis te gebruiken. Deze thuisgebruik variant heeft wel dezelfde 40 mm drives met M-vormige magnesium domes. Vandaar dat de naam ‘MG’ ook hier gebruikt kan worden.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de professionele en thuisgebruik variant? Beide delen ze enkele bekende Focal esthetische kenmerken. Zo zijn ze alle twee voorzien van ‘geperforeerde’ oorkussens en een lederen hoofdband. Het verschil schuilt vooral in de afwerking. Het thuismodel is te verkrijgen in een luxe kastanje en gemengde metalen afwerking terwijl de professionele variant aan de andere kant te verkrijgen is in ‘stealthy’ maar praktisch zwart.

Zowel het thuisgebruik model als het professioneel model hebben een impedantie van 55 Ohm. Daarnaast hebben ze een frequentieproces die loopt van 5 Hz – 28 kHz. Ook hebben ze alle twee een nieuw honingraatrooster in de oorschelpen. Dit ziet er niet alleen spectaculair uit, maar het zorgt er namelijk ook voor dat de hogere frequenties verlegd worden en dat er minder vervorming optreedt.

What’s in the box? De Focal Clear MG komt met een handige en bijpassende draagtas. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om 2 kabels aan te sluiten. Eén voor een 3m 4-pin XLR-kabel (aansluiting op een versterker) en één 3,5 mm kabel voor mobiele apparaten.

We kunnen je alvast vertellen dat de Focal Clear MG leverbaar is voor een adviesprijs van 1.499 euro. Er valt natuurlijk nog veel meer te ontdekken over de Focal Clear MG. Neem daarvoor gerust eens een kijkje op de productpagina en laat je op muzikale wijze verassen.

Verkooppunten van het merk focal