Focal heeft een nieuwe missie: compacte vloerstaanders brengen in de high-end regionen met bekende en nieuwe technologieën. Het eerste model is er ook al, de Focal Kanta No.2.

De drieweg vloerstaanders, die in het gamma tussen de Aria en de high-end Sopra serie bevinden, staan symbool voor de eerste keer dat het Franse merk zijn Flax cone driversysteem combineert met de beryllium tweeter in één speaker. Een nieuwe versie van deze tweeter werd speciaal voor de Kanta ontworpen en combineert de principes van de IAL en IHL tweeters, bekend van de Utopia reeks. Onder de tweeter zien we een 16,5cm midrange driver en een twin 16,5cm bas driver. Allemaal hebben ze afneembare magnetische grilles.

De behuizing werd ook volledig nieuw ontworpen. Om het design zo compact mogelijk te houden, werd er voor de baffle een nieuw materiaal gebruikt. Met erg dicht polymeer (dichter en harder dan MDF) zegt Focal dat de Kanta dezelfde hardheid heeft als de Sopra, maar de behuizing is nu wel 35% dunner.

De opties qua finish zijn erg breed. Met een zwarte behuizing kan je kiezen voor een witte, zwarte, gele of blauwe baffle. Heb je een houten behuizing, dan kies je uit wit, zwart, blauw en taupe.

De Focal Kanta No.2 zal vanaf deze maand te koop zijn voor ongeveer 7800 euro. Focal wil de reeks in het voorjaar al uitbreiden met een grotere drieweg vloerstaander, No.1 standmounter en een Kanta centerspeaker.

Daarnaast heeft Focal nu ook de Clear hoofdtelefoon (ongeveer 1500 dollar) gelanceerd. Deze zit pal tussen de goedkopere Elear en duurdere Utopia, en is een open-back over-ear design. Het model heeft een nieuwe generatie van de M-gevormde dome en een verbeterde koperen voice coil. Er is ook een verbeterd open-back ontwerp en geperforeerde ear pads. Meegeleverd krijg je 1,2m en 3m kabels met 3,5mm plugs, een 3m kabel met XLR-connector, een draagcase en een 6,3mm jack adapter.

Verkooppunten van het merk focal