De wereld van high-end audio staat op het punt om Nederland te betoveren met het langverwachte Dutch Audio Event, editie 2023. Terwijl audio-enthousiastelingen zich verheugen op deze buitengewone ervaring, heeft AudioVideo2day de handen ineengeslagen met de organisatoren om een speciale DAE-serie te lanceren. In deze reeks mag je je niet verwachten aan dé klassieke voorbeschouwing waarin we enkel de producten bespreken. Nee: we werpen een andere blik op het evenement. Zo zullen we kijken naar de mensen achter de producten, hun passies, hun persoonlijke verhalen, … Met deze ‘Dutch Audio Event in gesprek met…’ combineren we interessante audioshow-berichtgeving met een meer persoonlijke benadering. In deze eerste episode stellen we aan jullie voor: Jeroen Tidstrom (Arpeggio), Hans van den Berg (Audiophool) en Frederic Veerman en Jules Withagen (AudioQuest).

Arpeggio, Jeroen Tidstrom

Voor Jeroen Tidstrom, de drijvende kracht achter Arpeggio, begon de reis naar high-end audio in een huis dat doordrenkt was met muziek. Als kind van twee professionele musici, pianist en violiste, was het bijna onvermijdelijk dat de liefde voor geluid hem zou raken. Mijn ouders hebben me een diepere waardering bijgebracht voor muziek en geluid. Aldus Jeroen. Zijn eerste audio-apparaat, een Sony CD-speler met een Luxman-versterker, was het begin van een levenslange liefdesaffaire qua geluid. Hij onthult zijn geheim voor het worden van een goede ‘geluidsmeester’. Het bijwonen van live-concerten om de magie van live muziek vast te leggen.

Het hoogtepunt van Arpeggio’s bijdrage aan het Dutch Audio Event is de Arpeggio Magnus Opus luidspreker. Wil je die  zelf beluisteren/ervaren? Dat kan in kamer 16 op het Dutch Audio Event. Wat Dutch Audio Event verheft tot de beste show van Nederland? Jeroen zijn antwoord is simpel: hier kom je iedereen tegen. Benieuwd naar enkele wist-je-datjes van Jeroen?

 • Wat is het leukste in je werk? Geluid delen met anderen en klanten blij maken.
 • Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland? Sowieso Bach en Mozart.
 • Wie is je held en waarom? Johannes Brahms, vanwege zijn ongelofelijke toewijding om iets moois te maken.
 • Jouw droom-SUV? Maserati Levante óf Porsche Cayenne óf Range Rover? Geen van allen, een Tesla Model X namelijk.
 • Wat is je motto? Het glas is altijd halfvol.

Audiophool, Hans van den Berg

Voor Hans van den Berg, de geest achter Audiophool, begon de reis naar high-end audio op jonge leeftijd, toen hij de buizenradio van zijn vader begon aan te passen. Zijn eerste audio-ervaringen omvatten een Marantz-receiver, Thorens-platenspeler en KEF-luidsprekers. Hij deelt zijn geheim voor het worden van een goede geluidsmeester: luisteren naar onversterkte live muziek om de echte klanken te begrijpen.

Dit jaar is Hans voor het eerst aanwezig op het Dutch Audio Event. Zijn Audiophool Music Server 2.0 zal wellicht erg in de smaak vallen bij het grote publiek. Benieuwd naar de kunst van natuurgetrouwe muziek? Kamer 12 in het Koningshof is ‘your way to go’. Voor de lezers die graag wat meer over Hans te weten komen, hieronder enkele leuke weetjes:

 • Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland? Ik ben een fan van The Rolling Stones.
 • Hoe zie je jouw rol als audio-pro? Als aanbieder van natuurgetrouwe muziek.

AudioQuest, Frederic Veerman en Jules Withagen

AudioQuest, vertegenwoordigd door Frederic Veerman en Jules Withagen, brengt hun unieke perspectief op high-end audio naar het Dutch Audio Event van 2023. Frederic’s reis begon als een sportleraar en Jules in een bruin-/witgoedzaak, voordat ze zich in de wereld van geluid begaven. Ze delen hun passie voor het creëren van langdurige relaties met klanten, alsook het delen van geluidservaringen.

Binnen hun kamer op het Dutch Audio Event onthult AudioQuest een opvallende publiekstrekker: de ‘Golden Ear T66 Tower Speaker with Powered Bass’. Frederic en Jules zien zichzelf als gidsen, om klanten te begeleiden richting de subtiele nuances van audio. Hun motto’s, zoals “Pluk de dag” en “Bij twijfel niet inhalen”, weerspiegelen de filosofie achter hun benadering.

 • Wat was je eerste audio-apparaat? Een Akai-versterker (Frederic).
 • Hoe word je een goede geluidsmeester? Dat moet in je zitten.
 • Wat is het leukste in je werk? Voor ons als verkopers zijn relaties, contacten met klanten, het leukste.
 • Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland? Earth Wind & Fire (Frederic).
 • Wie is je held en waarom? Johan Cruijff (Frederic) en Marco van Basten (Jules).
 • Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland? Je vindt er een veelheid aan merken en daar komen veel mensen op af. Vorig jaar was het bij ons volle bak, dus komen we dit jaar weer.

Nieuwsgierig naar het ‘fijne’ hiervan? Afspraak in het Koningshof van Veldhoven. In kamer 57 ben je van harte welkom. Een harmonie waarbij klank én ervaring mooi samensmelt tot 1 geheel? Daar mag je op rekenen.

Benieuwd naar meer?

Met een reeks unieke verhalen en persoonlijke inzichten, biedt deze DAE-serie een diepere en persoonlijkere kijk op het Dutch Audio Event 2023. Ontdek de unieke verhalen achter het geluid. Zo brengen we de beleving, die je ervaart bij het luisteren naar je favoriete muziek, nog meer tot leven.

Ben je nog nooit eerder geweest naar het Dutch Audio Event, en wil je graag al een ‘voorproefje’ van wat jou te wachten staat? Of ben je vorig jaar geweest, maar wil je sfeer graag herbeleven? Dan is deze aftermovie wellicht zeer interessant/leerrijk.

Mis dit audio-evenement in de Benelux niet. Houd de website van Dutch Audio Event in de gaten voor updates en verdere details over het programma. DAE 2023 belooft een unieke ervaring te worden. Voor meer informatie en tickets, bezoek zeker eens dutchaudioevent.nl Dutch Audio Event 2023 is één van de plekken waar audio-enthousiastelingen samenkomen voor een onvergetelijk weekend waarbij sfeervolle belevingsproducten de ‘draaispil’ vormen. Met inbegrip van verschillende belevingen om ‘u’ tegen te zeggen. Jij gaat toch ook!?

Verkooppunten van het merk audioquest