Aqipa (Esoteric), CD Vinyl 4 U (LP & CD’s), DALI Benelux (NAD, Bluesound, DALI), Dimex (o.a. Cambridge Audio, Melco, Silent Angel), Dune Blue (o.a. Meze, Burson, Hifiman, Final), Dynaudio Benelux (Dynaudio, Auralic), Fine Sounds Benelux (McIntosh, Sonus Faber). Zie je het verband al? Bovenstaande bedrijven hebben 1 ding gemeen: ze tekenen allemaal present voor Audio Show iEar’ 2022. Maar gelukkig is dit slechts een greep uit de vele standhouders die groots uitpakken met de mooiste producten. De afgelopen weken zorgden we al voor de nodige voorpret, deze week bouwen we verder op hetzelfde ‘elan’. Met de toevoeging van onderstaande deelnemers zijn we ongeveer halfweg. Nieuwsgierig wat GP Acoustics, HNNY Benelux en IDC Klaassen jou te bieden heeft op Audio Show iEar’, editie 2022?

GP Acoustics

GP Acoustics, wie kent ze nu niet? Ze staan voornamelijk bekend als distributeur van KEF luidsprekers. Daarnaast voert GP Acoustics het Noorse elektronica merk Hegel. In veel gevallen een zeer prettige combinatie. Aldus iEar’. Dit jaar heeft het gerenommeerde merk KEF tal van nieuwe luidsprekers uitgebracht. Het spreekt voor zich dat een aanwezige bezoeker deze kan aanschouwen. Niet alleen met de ogen maar (gelukkig) ook met de oren. In de KEF Blade serie werden dit jaar niet minder dan twee nieuwe modellen geïntroduceerd. In de hagelnieuwe Reference serie zagen vijf nieuwe modellen het levenslicht. Veel verbeteringen zijn aangebracht, inclusief de toevoeging van KEF’s nieuwe Meta technologie. In zijn totaliteit zorgt dit ervoor dat de speakers in de Blade en Reference serie op een nog hoger niveau presteren.

Daarnaast is de wireless line-up van KEF uitgebreid én voorzien van doorontwikkelde modellen. Ter ere van KEF’s 60-jarig bestaan kwam de LS60 op de markt, een actief draadloos vloerstaand systeem met inbegrip van Meta technologie. Kortom: meer dan voldoende om zelf te gaan beluisteren.

Ook Hegel heeft niet stil gezeten want ze kwamen op de proppen met maar liefst twee nieuwe componenten in de toplijn: de P30A en H30A. Om de demonstraties in goede banen te leiden zal Johan Coorg, brand ambassador van KEF, aanwezig zijn. Net zoals voorgaande jaren. Hij wordt bijgestaan door Anders Ertzeid van Hegel met als ‘kers op de taart’: Jan Douwe Kroeske, bekend van zijn vele radio- en TV programma’s. GP Acoustics is terug te vinden in ruimte B1 op het gelijkvloers en in de M1/M2 ruimte op de eerste verdieping.

HNNY Benelux

Wil jij als hifi- en/of muziekliefhebber jouw hart ophalen? Dan is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de ruimte van HNNY Benelux. Het feit dat er wordt gesproken over prachtige, analoge producten, zegt hopelijk meer dan genoeg. Als we dat nog verder aanvullen met het merkenportfolio, dan weet je dat het één groot feest zal zijn waarbij muzikaliteit de rode draad vormt. REL, Ortofon, Van den Hul, PlenQ, Heed, ETI, Fyne Audio en New Horizon.

Audio Show iEar' TilburgOp de show wordt uitgepakt met de schitterende luidsprekers van Fyne Audio, bekabeling van Van den Hul, elementen en draaitafel accessoires van Ortofon, platenspelers van New Horizon, apparatuur van Heed, subwoofers van REL en pluggen van ETI Research. Uit voorgaand ‘overzicht’ blijkt dat HNNY dit jaar is gestart met een nieuw merk van audiomeubels genaamd PlenQ. Niet alleen qua distributie, de ontwikkeling en productie is volledig in eigen handen. Dit alles heeft geresulteerd in een kwalitatief zeer hoogstaand audio rack voor bijna een IKEA prijs. Benieuwd wat HNNY Benelux te bieden heeft? Je bent van harte welkom in ruimte S17 op de tweede verdieping. Klaar voor een hele mooie muzikale ervaring om ‘u’ tegen te zeggen?

IDC Klaassen

Als we zeggen: IsoTek, Fink-Team, Q Acoustics, QED en IDC Klaassen zal er ongetwijfeld wel een ‘belletje gaan rinkelen’. Op Audio Show iEar’ 2022 zal IDC Klaassen de focus leggen op de nieuwe V5 generatie producten van IsoTek, want dat zijn er behoorlijk wat. IsoTek maakte eerder al naam en faam met hun EVO3 generatie producten die met oplossingen in elke prijsklasse garant stonden voor een significante upgrade. Deze producten zijn nu sterk verbeterd. De serie is uitgebreid met meerdere mogelijkheden. Uit het pakket van FinkTeam zal de vernieuwde Borg worden gedemonstreerd, naar eigen zeggen een fantastische luidspreker op topniveau. IDC Klaassen kan je vinden in ruimte B9 op de begane grond.

IsoAcoustics Nederland

Het staat als een paal boven water dat de populariteit van IsoAcoustics‘ producten alsmaar stijgt. Het bedrijf ontwikkelde een unieke, gepatenteerde isolatie techniek die er voor zorgt dat elk contact tussen product en ondergrond wordt geëlimineerd. Ideaal voor het opstellen van audio-apparatuur zoals luidsprekers, versterkers, bronnen, en platenspelers. Het resultaat? Een authentiek én ongekleurd geluid van de installatie, iets waar elke muziekliefhebber naar streeft.

Sinds de komst van IsoAcoustics is het ondenkbaar dat jouw luidsprekers nog niet op een set Gaia’s staan. Om dit kracht bij te zetten, wordt tijdens de show een unieke A-B demonstratie gedaan. Want IsoAcoustics: daar kan je niet meer onder uit, getuige daarvan zijn de vele awards die het merk heeft verworven. IsoAcoustics vind je terug in ruimte S6 op de tweede verdieping.

Zoals eerder gezegd tijdens de inleiding: met dit derde deel van onze Audio Show iEar’ voorbeschouwing zijn we ongeveer in de helft als het gaat om standhouders. Benieuwd naar onze volgende delen? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Ook goed om te vermelden: op het moment van schrijven kan je je registreren om de beurscatalogus te ontvangen via deze link. De catalogus telt zo’n 120 pagina’s. Heb je je geregistreerd? Dan ontvang je deze een kleine twee weken voorafgaand aan de show bij jouw thuis. Volledig gratis en voor niets.

Verkooppunten van het merk kef