Ontdek vanaf nu het nieuwe Sonos Radio HD-station van Brian Eno: The Lighthouse. Dt ‘radiostation’ zal functioneren als een ‘levende collectie’ waarmee Eno fans rechtstreeks kennis kunnen maken met zowel zijn oude als nieuwe muzikale projecten. Zo krijg je als luisteraar een unieke kijk in zijn ‘illustere’, zijn meer dan 50 jaar durende carrière die zich richt op het maken, produceren en herdefiniëren van muziek. The Lighthouse biedt Eno’s collectie exclusief aan voor luisteraars van Sonos Radio HD, de reclamevrije, HD-audio versie van de populaire streamingdienst van Sonos, Sonos Radio.

Voor diegene die Brian Eno nog niet kenenden? Hij is muzikant, producer, visueel kunstenaar en activist die in de begin jaren ’70 internationaal bekend werd als medeoprichter van de Britse band Roxy Music. Gevolgd door een reeks van soloalbums en samenwerkingen. Als producer werkte hij aan albums van de Talking Heads, Devo, David Bowie, U2, Laurie Anderson, James, Jane Siberry en Coldplay. Een artiest die zijn ‘muzikale strepen’ zeker en vast heeft verdient én het ‘muzieklandschap’ mee kleur heeft gegeven.

Heel recentelijk werkte Eno samen met Sonos Radio aan het format voor een nieuw type radiostation dat zijn uitgebreide archief van niet-uitgebracht werk verkent. Klaar om kennis te maken met zowat driehonderd onuitgebrachte nummers?

Wat we zullen horen? Een willekeurige reeks nummers die bij toeval zijn geselecteerd zodat er allerlei ‘vreemde combinaties’ ontstaan. Hele langzame nummers in combinatie met hele snelle. Fingers crossed.

Lees ook


Sonos Roam reviewSonos Roam: Review

 


 

Daarnaast zal Eno de komende tijd optreden als gastheer van drie programma’s die gerelateerd zijn aan The Lighthouse waarvan Program 1 er één van is. Hierin zal hij niet eerder gereleased materiaal bespreekt en vertellen waarom hij eigenlijk besloten heeft om in zijn archief te duiken en het te delen met de rest van de wereld.

“De muziek die wordt uitgezonden door The Lighthouse bestrijkt een vrij lange periode. Het oudste nummer dat we er op dit moment in hebben opgenomen dateert uit 1990. In de loop der tijd zullen we er nog meer nummers toevoegen.”

Aldus Brian. Klinkt alleen maar als muziek in onze oren. Maar daar stopt het niet want Sonos voegt er nog iets extra’s aan toe. Naast het feit dat zowel Sonos Radio als Sonos Radio HD voorzien worden van nieuwe content, is die laatste ook beschikbaar in vijf nieuwe landen waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Canada.

Heb jij een product van Sonos in huis en ben je klaar om alles te ontdekken? De Sonos S2-app is your ‘way to go’. Je kan je abonneren op de website van Sonos voor €7,99 per maand (inclusief btw). Uiteraard na een gratis proefabonnement van één maand.

Verkooppunten van het merk sonos