In een ontzagwekkende video die te bewonderen valt op het YouTube-kanaal van iFi, kunnen we kennismaken met een nieuw product dat wordt voorgesteld binnen hun line-up van ‘universele DAC’s’. Maak kennis met de ZEN One Signature. Deze neemt het spreekwoordelijke ‘DAC-podium’ over van de ZEN DAC V2. Daaraan worden S/PDIF-ingangen (optisch en coaxiaal) toegevoegd. Met inbegrip van USB. Dit alles is ‘overgoten’ met een ‘muzikale saus’ waarbij ondersteuning wordt geboden voor onder andere bluetooth. De ZEN One Signature van iFi wordt verder nog ‘op luistersmaak gebracht’ dankzij de Signature-grade circuitverbeteringen. De einduitkomst? ‘A delicious audio brew’. Aldus iFi. Of beter vertaald naar het Nederlands: een ‘audiobrouwsel’ dat gecreëerd wordt waarbij ‘duimen en vingers’ (op muzikaal vlak) ‘afgelikt’ kunnen worden. Bij wijze van spreken uiteraard. Muzikaliteit troef.

ONE to rule your home audio. Dat is één van de eerste dingen waarmee iFi grootschalig uitpakt met introductie van dit model. De iFi ZEN One Signature betreft een ‘pure’ DAC. Zo is er bijvoorbeeld geen ingebouwde hoofdtelefoonversterker of volumeregeling aanwezig. Het ontwerp is zo opgevat dat de ZEN One Signature excellent kan functioneren als een zogenaamde ‘audiohub’ in een huiselijke omgeving voor allerlei digitale apparaten. Gaande van smartphones tot tablets, van pc’s tot Mac’s, van tv’s tot games consoles, …

iFi ZEN One Signature

De ZEN One Signature is de eerste ‘ZEN DAC’ die een ‘hi-res ondersteuning’ biedt voor zowel DSD256, PCM384, MQA384kHz als Bluetooth 96 kHz. Naar eigen zeggen de ultieme DAC voor al je audiobronnen in huis. Hierbij staat een loepzuiver design centraal. Dat voorgaande heeft niet alleen betrekking op de ‘buitenkant’, maar ook op de componenten gebruikt voor de ‘binnenkant’.

Door een integratie van de nieuwe generatie HD Bluetooth-technologie, zorgt deze DAC voor het beste geluid uit elke bron. Met uitgebreide ‘high-definition’ codec-ondersteuning voor aptX HD, aptX Adaptive, LDAC en HWA/LHDC is dat alvast geen probleem. ‘You’ll love it’, klinkt het. Benieuwd naar de belangrijkste features van de ZEN One Signature? Dan is onderstaand filmpje niet te missen.

Met de introductie van iFi’s ZEN One Signature wordt de ‘traditie’ van hoogwaardige gebalanceerde circuits voortgezet. Dat leidt tot een ultralage vervorming en uitzonderlijke geluidsprestaties. Tot grote vreugde van iFi en hoogstwaarschijnlijk heel wat muziekliefhebbers, audiofielen, …

De ZEN One kan aangesloten worden op geïntegreerde versterkers, voorversterkers, hoofdtelefoonversterkers, … De gebalanceerde (4 mm) en RCA single-ended analoge uitgangen zijn hierbij onontbeerlijk. Klaar om je ogen ‘de kost’ te geven?

Kan je, net zoals ons, niet genoeg krijgen van al het bovenstaande? Dan is een bezoekje aan de website van iFi zeker een aanrader. Of nog beter: ga eens langs bij een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt en laat je aangenaam verassen door de sfeervolle belevingsproducten.

Verkooppunten van het merk ifi-audio