Investeringsmaatschappij Highlander Partners, gevestigd in Dallas (TX), heeft laten weten dat het de McIntosh groep gaat overnemen. Het merk McIntosh specifiek staat bekend als toonaangevende leider wanneer het gaat om premium (lees: high-end) audioproducten voor consumenten. Als innovator binnen het segment van hoogwaardige belevingstoestellen produceert én distribueert de McIntosh groep vandaag de dag ‘s werelds beste versterkers, luidsprekers, draaitafels en andere audio producten onder verschillende gerenommeerde merken. De ‘drijfveer’ die telkens aan de basis ligt? Dat is ongetwijfeld hun toewijding op vlak van kwaliteit, technologieën en design. Met inbegrip van een productie waarbij de ‘ambacht’ en liefde voor het ‘vak’ centraal staat. Deze uitgangspunten zijn ‘key’, iets dat bevestigd kan worden door de lovende feedbacken van niet alleen de consument maar ook van de vakpers. Een superieure kwaliteit wordt gecombineerd met een luxueus design. Muzikaliteit troef oftewel: ‘picture perfect’.

De groep wordt verankerd door het legendarische merk McIntosh. Al sinds 1949 worden versterkers van het bejubelde merk met de hand gemaakt in Binghamton, New York. Overigens hebben ze een ongelooflijke geschiedenis achter de rug. McIntosh heeft evenementen ‘aangedreven’ van presidentiële inauguraties tot Woodstock ’69. De kwalitatieve exemplaren staan wereldwijd bekend om hun iconische design – klassieke buizen, knoppen én geliefde blauwe frontplaat met meters. Het resultaat voor jou als consument? Een ongeëvenaarde, krachtige geluidsweergave.

De McIntosh groep omvat ook het merk Sonus Faber. Een luxueuze ontwerper én fabrikant van topklasse luidsprekers. Het merk is gevestigd in Vicenza, Italië. Hun ‘erfgoed’ draait om het vakmanschap van de ambachtslieden. Iets dat leidt tot de creatie van de meest elegante audioproducten ter wereld. Sonus Faber heeft een breed aanbod van sfeervolle belevingsproducten. Variërend van meesterlijk ontworpen luidsprekers tot op maat oplossingen, met inbegrip van draadloze streaming luidsprekers. Net als McIntosh combineert Sonus Faber design en innovatie om superieure technologische apparaten te creëren, geëerd door audiofielen en ‘design-minded’ consumenten.

Bovendien beschikt de McIntosh groep over geïntegreerde distributiediensten. Zowel in Noord-Amerika, Centraal- en Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux voor haar eigen merken alsook voor verschillende merken van derden waaronder Pro-Ject (premium draaitafels), Rotel (premium versterkers en elektronica) en Bassocontinuo (Italiaans vervaardigde audiorekken).

“We have been evolving our investment strategy around consumer-focused brands and luxury goods over several years. The opportunity to acquire brands as strong as those within the McIntosh Group does not come often and we are very excited to be part of the Company’s next chapter.”

Wij menen dat er een unieke kans bestaat om andere merken van luxe consumententechnologie over te nemen en zijn van plan in deze categorie actief te blijven. Aldus Jeff L. Hull, ‘President’ en CEO bij Highlander Partners.

Welke invloed deze overname heel concreet zal hebben op jou als consument is vooralsnog niet duidelijk. Wil je de nieuwste ontwikkelingen hieromtrent niet missen? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en beleef alles vanop de eerste rij.

Verkooppunten van het merk mcintosh