McIntosh lanceert twee nieuwe voorversterkers: de C55 Solid State Preamplifier en C2800 Vacuum Tube Preamplifier. Deze exemplaren combineren geavanceerde technologie met een tijdloos ontwerp. Perfect voor veeleisende audiofielen.

De voorversterkers hebben maar liefst 16 ingangen, bestaande uit 7 analoge, 2 phono en 7 digitale aansluitingen. Daarnaast kunnen verschillende bronnen aangesloten worden zoals draaitafels (via phono-ingangen). Ook DAC-technologie is aanwezig. Flexibiliteit is de middle name van zowel de C55- als de C2800-voorversterker. Er zijn 3 sets stereo gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen voorzien. Ideaal voor het aansluiten op eindversterkers. De Processor Loop, een functie die ontbrak bij recente generaties van McIntosh, is nu terug. Hierdoor kunnen de apparaten geïntegreerd worden met externe processors.

C55 Solid State Preamplifier 

McIntosh C55-voorversterkerDe C55 Solid State voorversterker ‘ademt’ naar eigen zeggen sonische uitmuntendheid. Deze telg is gebaseerd op zijn meermaals bekroonde voorganger, de C53. Dankzij de toegepaste precisietechniek en vakmanschap wordt de positie van McIntosh als marktleider geclaimd. De C55 beschikt over een 8-bands analoge equalizer, waardoor de muziek afgestemd kan worden op basis van jouw persoonlijke luistervoorkeuren.

C2800 Vacuüm Tube Preamplifier 

McIntosh C2800-voorversterker

Het hart van de C2800 wordt gevormd door een vacuümbuizencircuit. Dit nieuwe model reduceert ruis en vervorming tot een minuscuul niveau. Er zijn vier vacuümbuizen geïntegreerd. Met behulp van elektronische circuits kunnen lage en hoge tonen gereguleerd worden in stappen van 1 dB. De bypass-instellingen worden onthouden voor het toonregelingscircuit van elke ingang.

Dat is nog niet alles! Je kunt de apparaten bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of met de bedieningselementen op het voorpaneel. Bovendien is het mogelijk om verbinding te maken met je netwerk. McIntosh gaat nog een stap verder. In april 2024 lanceren ze hun nieuwste McIntosh Connect-app. Deze app kan zowel op Apple als Android geïnstalleerd worden. Het stelt gebruikers in staat om zowel de C55 Solid State-voorversterker als de C2800 Vacuum Tube Preamplifier te bedienen.

Ben je geïnteresseerd? De sfeervolle belevingsproducten zijn verkrijgbaar bij McIntosh-dealers. Voor meer informatie over de C55– en C2800-voorversterkers kan je terecht op hun productpagina’s.

Verkooppunten van het merk mcintosh