Het gekende audiobedrijf Rega brengt nu hun nieuwe io Amplifier uit. Het is een geïntegreerde én betaalbare versterker. Er zijn maar een beperkt aantal analoge ingangen beschikbaar, vandaar de prijs ppl hoogstwaarschijnlijk. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er ook bespaard is op de muzikaliteit die wordt geboden met deze nieuwe versterker.

De Rega io is eigenlijk niet volledig nieuw, het is een ‘afgeslankte’ versie van de Brio, een versterker die ze eerder in 2017 al hadden gelanceerd. Als je ‘Br’ uit de naam weghaalt, dan hou je enkel nog ‘io’ over. En laat dat nu toch net de naam zijn van hun nieuwste versterker.

Rega io

De Britse audiofabrikant heeft voor de io 3 aansluitingen minder voorzien dan hun Brio. Er zijn namelijk maar twee cinch-lijningangen voor handen die je kan gebruiken. Er is ook ‘bespaard’ geweest op het vermogen. De Rega io kan 30 Watt per kanaal leveren bij 8 Ohm. Helaas zijn er ook geen digitale ingangen beschikbaar. Maar de fabrikant stelt wel duidelijk dat er niet bespaard is op de klank, omdat dit voor hen natuurlijk het belangrijkste blijft wat er is.

De Rega io is een klasse AB geïntegreerde versterker. Wil je het volume graag regelen? Dan zal dat gebeuren dankzij de Alps potentiometer. De basis van dit apparaat wordt gevormd dankzij de ringkerntransformator van de lineaire voeding. Voor de eindtrappen is er gebruik gemaakt van transistoren die gemaakt zijn door Sanken.

Deze nieuwe geïntegreerde versterker maakt o.a. ook deel uit van hun System One pakket, maar nu is ie dus ook los verkrijgbaar. Het is nog even wachten op de officiele lancering, maar naar schattig zal hij officieel gelanceerd worden in één van de komende maanden.

Rega ioWe hebben nog geen officiele prijsinformatie, maar we kunnen wel al meegeven dat hij leverbaar zal zijn in een zwarte afwerking. Ook krijg je bij je bestelling een handige afstandsbediening meegeleverd. Wil je graag meer info? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Rega.

Verkooppunten van het merk rega