De RC-1572 en RC-1590, twee voorversterkers uit het portfolio van Rotel die nu een leuke upgrade krijgen. Respectievelijk worden ze de RC-1572MKII en RC-1590MKII ‘genoemd’. Benieuwd naar de verdere details?

Rotel’s RC-1572MKII

Laten we beginnen met Rotel’s RC-1572MKII. Een betaalbare high-end voorversterker die naar eigen zeggen jouw ‘bronnen’ verwerkt met een natuurlijk en omhullend klankbeeld. Analoog, digitaal, XLR, aptX, AAC Bluetooth of liever de Moving Magnet Phono Stage source? Aansluitmogelijkheden genoeg.

“The PC-USB connection supports up to 32-bit/384kHz audio, renders MQA audio files and is certified Roon Tested for easy access to the near limitless catalog of online music.”

De gepatenteerde technologie, op maat gemaakte en akoestisch afgestemde audiocomponenten zorgen alvast voor een ‘moeiteloze weergave’ van de muziek met uitzonderlijke dynamische details.

Meer weten over de MKII-versie van Rotel’s RC-1572? Bekijk dan zeker eens onderstaande video die Rotel maakte om de lancering kracht bij te zetten.

Lees ook


Rotel Michi uitgebreid met X3 en X5 versterkersMichi X5

 


 

Rotel’s RC-1590MKII

Als tweede in rij vinden we de RC-1590MKII terug. Ook dit model betreft een referentie-voorversterker die zowel analoge als digitale bronnen weergeeft met een natuurlijke expressie, een breed en open klankbereik in combinatie met een verbluffende helderheid.

Analoog, digitaal, XLR gebalanceerd, draadloze Bluetooth-streaming, PC-USB met MQA en zelfs een phono-ingang voor vinylliefhebbers. Dat is wat de RC-1590MKII jou te bieden heeft wat betreft aansluitingen. Bovendien zijn er nog dubbele RCA- en XLR-uitgangen aanwezig voor een ‘ultieme flexibiliteit’.

De voeding van de RC-1590MKII bestaat uit twee ringkerntransformatoren die ‘in eigen huis’ vervaardigd zijn. Hierdoor wordt ongewenste vervorming geëlimineerd. Tegelijkertijd wordt het ruis-gehalte tot een minimum beperkt.

Meer weten over de MKII-versie van Rotel’s RC-1590MKII? Bekijk dan zeker eens onderstaande video.

Verkooppunten van het merk rotel