Rotel blaast dit jaar 60 kaarsjes uit en viert het jubileumjaar met nieuwe producten. Ideaal om hun ‘erfgoed’, de geschiedenis en passie van zowel het merk als de oprichters alle eer aan te doen. Twee modellen worden voorgesteld aan het grote publiek. Aanschouw de Diamond serie die onder andere bestaat uit de DT-6000 DAC en RA-6000 geïntegreerde versterker. Het tweestel is voorzien van een nieuw, industrieel design dat getuigt van een moderne en eigentijdse stijl. Iets dat mooi past binnen het hoogwaardige ‘assortiment’ van Rotel. Gelukkig past niet alleen het design in het plaatje van ‘picture perfect’ maar ook het geluid sluit hier naadloos op aan. 100 procent Rotel.

Naar eigen zeggen biedt de DAC en geïntegreerde versterker een zeer hoge audiokwaliteit. Er wordt gesproken over uitstekende geluidsprestaties. Hoe dit gerealiseerd kan worden? Wel, dat antwoord is tweeledig. Enerzijds kan je als consument rekenen op een circuit ontwerp dat gebaseerd werd op Michi. Anderzijds zijn speciaal ontwikkelde componenten gebruikt waarbij kwaliteit centraal staat. Hierdoor bevinden de producten zich in het hogere segment van Rotel.

Rotel DT-6000 DAC

Laten we allereerst het DT-6000 DAC Transport van dichterbij bekijken. Het is de ultieme broncomponent voor audio- en muziekliefhebbers. Muziek wordt tot leven gewekt met ongekende details. Aldus Rotel. Het meest cruciale onderdeel van de DT-6000? Dat is ongetwijfeld de ESS Sabre ES9028PRO DAC (met 8 kanalen). Deze is zodanig geconfigureerd dat de linker- en rechterkanalen beschikken over 4 Mono DAC’s. Boventallige signaalverwerking van de digitale datastromen onttrekt audionuances waarbij een enorme helderheid niet weg te denken is, alsook details met een bijzonder lage ruisvloer.

De DAC voedt de speciaal ontwikkelde, differentiële output filters met sonische componenten die perfect zijn afgestemd voor een levensechte geluidsreproductie. Het exemplaar wordt aangedreven door een unieke ringkerntransformator waarbij krachtige slit foil-condensatoren geïntegreerd zijn. Zo worden alle belangrijke circuits voorzien van een onafhankelijk, geïsoleerd vermogen met laag ruisniveau. Dit zorgt voor nog minder ruis en helpt gevoelige circuits te isoleren.

Het toestel is uitgerust met een PC-USB ingang voor ondersteuning van MQA- en DSD-audio. Overigens gebruikt het coaxiale en optische ingangen voor muziekbestanden van PCM 32 bit/384 kHz. Het inbegrepen cd-lademechanisme biedt extra flexibiliteit voor muziekstreamers en mediaspelers.

Rotel RA-6000 geïntegreerde versterker

Daarnaast introduceert Rotel de RA-6000. Deze versterker is maar liefst 350 Watt ‘sterk’ bij een impedantie van 4 Ohm. Het toestel is gebaseerd op het technische ontwerp en de functionaliteiten van de topmodellen uit Rotel’s Michi line-up. Vooral op vlak van circuit ontwerp, akoestische componenten en de techniek achter de voeding. Ook is hij voorzien met upgrades van de recente MkII-modellen. Jij als luisteraar kan je favoriete audiobronnen aansluiten. Er is de keuze tussen coaxiaal (3), optisch (3), analoog (3), PC-USB met ondersteuning voor MQA, Bluetooth met aptXTM HD voor hoogwaardige streaming, XLR Balanced, iOS USB voor Apple devices en een Moving Magnet Phono-ingang voor liefhebbers van vinyl.

Rotel verwacht de eerste leveringen, specifiek voor de Verenigde Staten, te versturen in juli 2022. Het merk laat weten dat overige landen kort daarna zullen volgen. De Diamond-serie zal uiteindelijk verkrijgbaar worden via erkende verkooppunten van Rotel.

De Rotel RA-6000 wisselt van eigenaar voor een adviesprijs van € 4.499,-. Beslis je om de DT-6000 in huis te halen? Dan moet je rekening houden met een budget van € 2.299,-. Er is de keuze tussen de volgende uitvoeringen: zwart of zilver.

Verkooppunten van het merk rotel